- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Na kavi s predsjednicom Gradskog vijeća

Posted By Gorica.hr On 02.10.2010. @ 14:22 In Vijesti | Comments Disabled

vesna1 [1]Predsjednica velikogoričkog Gradskog vijeća Vesna Škare Ožbolt održala je danas neformalno druženje uz kavu, s građanima i novinarima. Ovakvi susreti od sada će biti redoviti, najavila je Škare Ožbolt, a osim druženja uz kavu, predsjednica Gradskog vijeća zajedno sa potpredsjednicima Vijeća, primat će građane svake prve srijede u mjesecu, u vremenu od 17 do 20 sati.

- Želja mi je ostvariti bolju, otvoreniju komunikaciju Gradskog vijeća s građanima, nego što je to do sada bio slučaj – rekla je Vesna Škare Ožbolt.

Glavne teme na današnjoj kavi bile su one aktualne: velika poplava koja je pogodila velikogorički kraj i izbor ravnatelja Pučkog otvorenog učilišta.

Škare Ožbolt izrazila je zadovoljstvo tematskom sjednicom Gradskog vijeća, na kojoj su vijećnici jednoglasno usvojili mjere za sanaciju šteta na poplavljenim područjima.

Kako je na sjednici Gradskog vijeća usvojena i odluka, prema kojoj se vijećnicima predlaže da se odreknu vijećničke naknade ili uplate prilog za pomoć stradalima od poplave, Vesna Škare Ožbolt uplatila je 4.500,00 kn u gradski fond za pomoć od elementarnih nepogoda, te pozvala ostale vijećnike da učine isto.

Predsjednica Gradskog vijeća reagirala je i na aktualne medijske pritiske, vezane uz izbor ravnatelja Pučkog otvorenog učilišta.

- Senku Bulić nitko nije smijenio sa mjesta ravnateljica Pučkog učilišta, već joj uskoro istječe mandat – rekla je Škare Ožbolt. – Jedina politička smjena ravnatelja neke ustanove u Velikoj Gorici bila je 2005. godine, kada je koalicija SDP-HNS-HSLS smijenila tadašnjeg ravnatelja Pučkog učilišta Franju Galekovića i na njegovo mjesto postavila upravo Senku Bulić. – Što znače tvrdnje da Senku Bulić politika želi smijeniti – upitala je Vesna Škare Ožbolt – Pa, politika je Senku Bulić i postavila na mjesto ravnateljice Pučkog učilišta. Osim toga, Senka Bulić je bila jedini ravnatelj neke od velikogoričkih ustanova sa managerskim ugovorom.

Ocjenjujući rad ravnateljice POU-a Vesna Škare Ožbolt rekla je kako je kazališna djelatnost bila na visokoj razini, ali da su ostali segmenti u radu učilišta bili prosječni ili ispodprosječni. Stoga Škare Ožbot smatra kako bi Senka Bulić i dalje mogla voditi Scenu Gorica, koja bi s vremenom trebala izrasti u samostalno gradsko kazalište, kakvo Velika Gorica i zaslužuje.

- Iza cijelog ovog slučaja zapravo se kriju interesi velikgoričkog HNS-a i njihova predsjednika Gorana Beusa Richembergha, koji Pučko učilište doživljava kao svoje političko leno, kaže Škare Ožbolt, podsjećajući da je čelnik velikogoričkog HNS-a u Upravno vijeće učilišta postavio svoju suprugu.

Pročelnik Upravnog odela za društvene djelatnosti Zvonko Kunić naveo je podatak da je Grad Velika Gorica 2005. za rad Pučkog učilišta izdvojio 4,7 milijuna kuna, a da se taj iznos u 2009. godini popeo na gotovo 10 milijuna kuna. Spomenuo je i privatno kazalište Senke Bulić – “Hotel Bulić”, koje je radilo na goričkoj sceni. Kunić se osvrnuo i na tvrdnje bivšeg dogradonačelnika Gorana Beusa Richembergha, da su se prije dolaska Senke Bulić na Sceni Gorica igrale petparačke i populističke predstave zagrebačkih kazališta.

- Kako to da su predstave Ivice Buljana, koje smo u Gorici gledali do 2005., “petparačke i populističke”, a nakon 2005. su umjetnost – zapitao se Kunić.

- Žao mi je Senke Bulić jer je Goran Beus Richembergh i HNS iskorištavaju za svoje političke interese – zaključila je predsjednica Gradskog vijeća.

vesna2 [2]vesna3 [3]vesna4 [4]tajana1 [5]


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2010/10/na-kavi-s-predsjednicom-gradskog-vijeca/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/vesna1.jpg

[2] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/vesna2.jpg

[3] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/vesna3.jpg

[4] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/vesna4.jpg

[5] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/tajana1.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal