Grad Velika Gorica

Vijesti

Mali vijećnici postavljali pitanja gradonačelniku

mali1U sklopu Dječjeg tjedna koji se u Velikoj Gorici održava od 11. do 15. listopada, danas je zasjedalo Gradsko vijeće djece iz velikogoričkih vrtića i osnovnih škola.

Mali vijećnici postavljali su pitanja gradonačelniku Draženu Barišiću, predsjednici Gradskog vijeća Vesni Škare Ožbolt i pravobraniteljici za djecu Mili Jelavić.

Sjednicom vijeća predsjedao je Perica Meštrović, učenik 6. razreda OŠ Eugen Kumičić.

Prva pitanja postavili su mali zastupnici velikogoričkih vrtića, koje zanimalo kada će njihovi vrtići dobiti nove klackalice i kada će biti izgrađeni pješčanici, tamo gdje ih nema.

Gradonačelnik Barišić obećao je ispuniti ove zahtjeve u najkraćem mogućem roku, te da će nakon toga osobno obići sve vrtiće i provjeriti što je urađeno.

Djeca iz Centra za odgoj i obrazovanja Velika Gorica, zamolila su gradonačelnika da im se obnovi igralište i da Grad pomogne u nabavci još jednog kombija za prijevoz korisnika Centra.

Velikogorički osnovnoškolci imali su brojna pitanja za gradske čelnike, većinom vezana uz uređenje njihovih škola, pješačke prijelaze i prometnu signalizaciju.

Učenici iz Velike Mlake poželjeli su održavanje kino i kazališnih predstava u njihovom mjestu, dok su učenici OŠ Ščitarjevo izrazili svoje oduševljenje novom školom.

Mali vijećnici bili su kritični prema televizijskom programu i video-spotovima prepunim nasilja i vulgarnosti, a prozvali su gradski mjesečni vodič “Kaj ima?” zbog reklamiranja alkohola.

Nakon sjednice “malog Vijeća”, gradonačelnik Barišić i predsjednica Gradskog vijeća Vesna Škare Ožbolt odveli su male vijećnike na pizzu, a nakon toga u posjet redakciji Večernjeg lista, gdje im je domaćin bila novinarka Lana Kovačević.

mali2mali3mali4mali5

mali6