Grad Velika Gorica

Vijesti

Gradonačelnik Barišić: Kazalište u Velikoj Gorici se ne gasi!

db4Budući da je u medijima objavljeno kako je pokrenuta Peticija protiv odlaska Senke Bulić i navodnog gašenja kazališne scene u Velikoj Gorici, ovim putem želim iznijeti konkretne informacije i činjenice o cijelom slučaju.

Ako je pokrenuta peticija za ostanak Senke Bulić na čelu Scene Gorica kao jedne od djelatnosti Pučkog otvorenog učilišta – i ja ću je potpisati! Nikada ne bih dozvolio da se ugasi kazalište. Naime, Senki Bulić nuđeno je da radi na toj poziciji kao djelatnica POU-a, ali ona je to odbila!

No, Peticija je pokrenuta sa iskrivljenim, da ne kažem, lažnim razlozima, a radi pritiska na Upravno vijeće Pučkog otvorenog učilišta i gradonačelnika u temi izbora ravnatelja Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica.
U pokrenutoj Peticiji obmanjuje se javnost lažnim tvrdnjama. Peticija koja je na Internetu pokrenuta, kako se navodi:“ protiv ‘prisilnog’ odlaska Senke Bulić s mjesta ravnateljice POU Velika Gorica, a prema tome i protiv gašenja kazališne Scene Gorica koja je za njenog mandata postala jedna od najatraktivnijih i najboljih u Hrvata“, je čista laž!

Odgovorno tvrdim:

1. Kazalište u Velikoj Gorici se ne gasi! Dapače, razvijat ćemo ga i dalje.

2. Senka Bulić ne dobiva otkaz niti prisilno odlazi s mjesta ravnateljice POU. Senki Bulić je istekao četverogodišnji mandat, za vrijeme kojeg je imala menadžerski ugovor. Po isteku mandata Zakon nalaže raspisivanje javnog natječaja za mjesto ravnatelja Pučkog otvorenog učilišta.

3. Velika Gorica u svom prioritetu ima razvoj poduzetničkih zona i smanjenje nezaposlenosti. U tome će kroz program cjeloživotnog učenja važnu ulogu imati i treba imati Pučko otvoreno učilište. Na tom polju Senka Bulić nije radila ništa, kao ni na ostalim djelatnostima Pučkog otvorenog učilišta koje nisu vezane uz kazalište.

4. Velika Gorica zaslužuje Pučko otvoreno učilište kakvo imaju gradovi takve veličine, ustanovu koja će služiti građanima u svim svojim segmentima i na čelu koje će biti osoba koja može udovoljiti takvih zahtjevima.

5. Scena Gorica je samo dio Pučkog učilišta i Senki Bulić nitko ne spori da je taj dio posla radila dobro. Ako ne želi raditi kao djelatnica POU-a zadužena za kazališnu scenu, ne mora – sigurno ima još kvalitetnog i proslavljenog kadra koji će prihvatiti vođenje kazališta i doprinijeti njegovom još većem ugledu u zemlji i svijetu.

GRADONAČELNIK VELIKE GORICE
Dražen Barišić