Grad Velika Gorica

Vijesti

Gastro Turopolja sa humanitarnim predznakom

gastroOvogodišnji Gastro Turopolja okupio je pedesetak izlagača, a sav prihod od prodaje ulaznica i prodajnih artikala namijenjen je obiteljima čija je imovina stradala u nedavnim poplavama.

Kako je Gastro izložba natejcateljskog karaktera, tako su i dodijeljene nagrade najboljim ugostiteljima. Pobjednik ovogodišnjeg Gastra je Ugostiteljski obrt Turopolje. Ovaj je restoran, po ocjeni stručnog ocjenjivačkog suda, imao najbolje glavno jelo po vlastitom izboru. Drugo mjesto pripalo je restoranu Odranski ribič, a treći najuspješniji bili su kuhari iz restorana Grof. Veliki trud uložili su i naši najpoznatiji slastičari. Uz Memy, tu je ove godine bila i La dolce vita s posebnim programom za djecu.
Lijepo vrijeme privuklo je brojne posjetitelje koji su tijekom cijeloga dana, osim u dobroj domaćoj hrani, uživali i u obilasku štandova naših obrtnika. Nudilo se sve, od domaćih likera i rakija, meda, do kolača, rukotvorina i suvenira. -Naše zadovoljstvo mora biti razultat zadovoljstva svih ovih ljudi koji su došli na Gastro. Jedan dan ili tjedan mi pokazujemo ono što oni rade cijele godine. Želim naglasiti da moramo cijeniti i dati podršku čovjeku koji radi u turizmu, u ugostiteljstvu, bilo da radi kao vinar ili radi kao pekar, ili na kraju krajeva, kao naši gosti ribari, koji nam dolaze s našega Jadrana-, istaknuo je gradonačelnik Dražen Barišić, koji je otvorio 9. Gastro Turopolja.