- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Velika Gorica dobila novac za opremanje gospodarskih zona

Posted By Gorica.hr On 01.09.2010. @ 14:16 In Vijesti | Comments Disabled

gospodarstvo21 [1]Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva mr.sc. Đuro Popijač i gradonačelnik Velike Gorice, Dražen Barišić potpisali su Ugovor o dodjeli sredstava Velikoj Gorici za opremanje gospodarskih zona.

Ugovore su s ministrom u prostorima Zagrebačke županije, gdje su domaćini bili župan Stjepan Kožić i zamjenik župana Rudolf Vujević, potpisali i gradonačelnici Vrbovca i Svetog Ivana Zeline te načelnici općina Jakovlje, Rakovec i Pisarovina. Velika Gorica dobila je 800 tisuća kuna za opremanje radne zone Rakitovec i 900 tisuća kuna za gospodarsku zonu Vukovinsko polje.
Riječ je o dodjeli sredstava temeljem Operativnog plana poticanja malog i srednjeg poduzetništva za 2010. godinu po Projektu izgradnje poduzetničkih zona na području Zagrebačke županije.
–I prilikom sadašnjeg rebalansa proračuna nisu smanjivana sredstva i ostali su svi projekti vezani uz poduzetničke zone i poticanje malog i srednjeg poduzetništva – istaknuo je ministar Popijač uz napomenu kako država svojim programima potiče gospodarski razvoj.
Upravo na tome u ime svih potpisnika ministru i Vladi RH zahvalio je gorički gradonačelnik Dražen Barišić. – Poticanje izgradnje i dizanja poduzetničkih zona jedan je od najvažnijih koraka i preduvjeta za razvoj svake jedinice lokalne samouprave, jer donosi višestruke koristi, od punjenja naših proračuna do otvaranja novih radnih mjesta. Koristim priliku da kažem kako je u Velikoj Gorici, a zahvaljujući Vladi i našem ministru financija g. Ivanu Šukeru, stvoreno puno preduvjeta za gospodarski uzlet – nove prometnice, zemljište za gospodarsku zonu, a sada i financijska sredstva koja će nam pomoći u njezinom opremanju. Vjerujem da i moji uvaženi kolege dijele moje mišljenje kad kažem da nema napretka i razvoja dok nema sinergije i dobre suradnje između gradova, županije i Vlade. Stoga, izražavam zahvalu na svim dosadašnjim pomoćima i ulaganjima i izražavam nadu i u buduću suradnju na projektima koji će unapređivati život u našim lokalnim zajednicama-zaključio je gradonačelnik Barišić.

IMG_0774 [2]


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2010/09/velika-gorica-dobila-novac-za-opremanje-gospodarskih-zona/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/gospodarstvo211.jpg

[2] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/IMG_0774.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal