Grad Velika Gorica

Obavijesti

Program mjera za sanaciju šteta na poplavljenom području Grada Velike Gorice

barisicNa temelju članka 31. Statuta Grada Velike Gorice (Službeni glasnik Grada Velike Gorice br. 10/09), Gradsko vijeće Grada Velike Gorice na svojoj 11. sjednici održanoj dana 29. rujna 2010. godine, donosi

PROGRAM
MJERA ZA SANCIJU ŠTETA NA POPLAVLJENOM PODRUČJU
GRADA VELIKE GORICE

I.

Osiguravanje sredstava u listopadu u Proračunu Grada Velike Gorice za 2010. godinu za isplatu novčane pomoći građanima koji su pretrpjeli štetu od poplave – fond za pomoć od elementarnih nepogoda.

II.

Osnivanje Povjerenstva za utvrđivanje kriterija za dodjelu novčane pomoći i visine sredstava.

III.

Donošenje Zaključka o osnivanju i imenovanju Povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda s imenovanjem povremenih članova zbog povećanog obujma posla.

IV.

Osiguranje dodatnih sredstava u Programu elementarne nepogode za dodatno subvencioniranje gospodarstva i poljoprivrede za subjekte koji su pretrpjeli štetu uzrokovanu poplavom.

V.

Dodatno osiguranje sredstava za Program održavanja nerazvrstanih cesta i Program malih komunalnih akcija na poplavljenom području.
Podnošenje zahtjeva Zagrebačkoj županiji za osiguranje sredstava za sanaciju štete nastale na javim cestama u nadležnosti Županijske uprave za ceste.

VI.

U suradnji s Ministarstvom pravosuđa, Središnjim uredom Uprave za zatvorski sustav, provesti Program rada za opće dobro na poplavljenim područjima.

VII.

Oslobođenje od plaćanja komunalne naknade za 2011. godinu obveznika koji su pretrpjeli štetu.

VIII.

Odgoda plaćanja komunalnog doprinosa do jedne godine građanima na poplavljenom području, koji su imali obvezu plaćanja istog doprinosa na dan elementarne nepogode.

IX.

Zadužuje se gradonačelnik da od Vlade Republike Hrvatske i Hrvatskih voda zatraži donošenje i provedbu Programa unapređenja sustava zaštite od poplave na području Grada Velike Gorice, što uključuje i reviziju funkcionalnosti vodnih objekata.

X.

Zadužuje se Upravni odjel za prostorno planiranje i zaštitu okoliša da u roku od tri mjeseca izvijesti Gradsko vijeće o stanju okoliša na područjima pogođenim poplavom kao i stalno praćenje kvalitete vode u poplavljenom području što uključuje i podzemne vode u vodozaštitnom području Črnkovec-Kosnica i redovito obavještavanje javnosti.

XI.

Organizirati psihološku pomoć za djecu i stradalnike na poplavljenim područjima.

PREDSJEDNICA
GRADSKOG VIJEĆA

Vesna Škare Ožbolt, dipl. iur.