- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Proglašena elementarna nepogoda, građani mogu prijaviti štete

Posted By Gorica.hr On 22.09.2010. @ 14:27 In Obavijesti | Comments Disabled

P1010060 [1]Župan Zagrebačke županije proglasio je stanje elementarne nepogode za poplavljena područja.
Svi građani poplavljenih područja štetu prijavljuju putem obrazaca. Iste je moguće podići u zgradi gradske uprave, gdje se ispunjeni i predaju. Povjerenstvo za procjenu štete sutra ujutro počinje s procjenom na terenu.

Osim toga, u gradskoj se upravi mogu dobiti i :

- potvrde svim ljudima aktiviranim na izvršavanju zadaća zaštite i spašavanja ugroženog stanovništva (na primjer dobrovoljnim vatrogascima); ove potvrde izdaje Stožer zaštite i spašavanja Grada na čijem području je aktivnost obavljana ili gradonačelnik. Ove potvrde izdaju se na završetku izvršenja zadaća. Izdaju se temeljem evidencija koje vodi zapovjednik intervencije.

- potvrde stanovnicima pogođenog područja koji su izostali s posla odnosno iz škole i fakulteta. Izdaje ih Upravni odjel za gospodarstvo i poljoprivredu Grada Velike Gorice sukladno Odluci o proglašenju elementarne nepogode, a na pisani zahtjev stranke. Ovim potvrdama potvrđuje se da je za određeno područje proglašena elementarna nepogoda koja je spriječila stanovništvo u njihovim redovnim životnim aktivnostima.


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2010/09/proglasena-elementarna-nepogoda-gradani-mogu-prijaviti-stete/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/P1010060.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal