Grad Velika Gorica

Obavijesti

Proglašena elementarna nepogoda, građani mogu prijaviti štete

P1010060Župan Zagrebačke županije proglasio je stanje elementarne nepogode za poplavljena područja.
Svi građani poplavljenih područja štetu prijavljuju putem obrazaca. Iste je moguće podići u zgradi gradske uprave, gdje se ispunjeni i predaju. Povjerenstvo za procjenu štete sutra ujutro počinje s procjenom na terenu.

Osim toga, u gradskoj se upravi mogu dobiti i :

- potvrde svim ljudima aktiviranim na izvršavanju zadaća zaštite i spašavanja ugroženog stanovništva (na primjer dobrovoljnim vatrogascima); ove potvrde izdaje Stožer zaštite i spašavanja Grada na čijem području je aktivnost obavljana ili gradonačelnik. Ove potvrde izdaju se na završetku izvršenja zadaća. Izdaju se temeljem evidencija koje vodi zapovjednik intervencije.

- potvrde stanovnicima pogođenog područja koji su izostali s posla odnosno iz škole i fakulteta. Izdaje ih Upravni odjel za gospodarstvo i poljoprivredu Grada Velike Gorice sukladno Odluci o proglašenju elementarne nepogode, a na pisani zahtjev stranke. Ovim potvrdama potvrđuje se da je za određeno područje proglašena elementarna nepogoda koja je spriječila stanovništvo u njihovim redovnim životnim aktivnostima.