Grad Velika Gorica

Obavijesti

Pomozimo stradalim obiteljima

pomocOformljen je Centar humanitarne pomoći koji će svakodnevno pomagati stradalim obiteljima. Već danas – prvi dan, podijeljena je velika količina namirnica, kaže ravnateljica Suzana Strunjak.

- Dajemo hranu, dobili smo mnogo madraca, deka… Podjelili smo 17 agregata… Čizme idu ko lude! Bilo bi dobro, tko može, da kupi 20 pari čizama i donese- kaže Strunjak.

Prvo higijenski proizvodi
Uključiti se možete i vi, i to svakodnevno. Za početak su najpotrebniji higijenski proizvodi jer nakon što se voda sanira, sve se mora dezinficirati. U obzir dolaze sve vrste sanitara, domestos, gumene rukavice i četke. –Kroz par dana kad se voda potpuno isuši trebat će nam boja za fasadu, valjci..-kaže Strunjak. Donjeti možete i trajnu hranu- trajno mlijeko ili mesni doručak. Prikupljenu pomoć možete dostaviti svakodnevno u Centar smješten u prostorijama DVD-a Novo Čiče. Hrvatski Crveni križ uskoro pokreće i telefonsku liniju za pomoć stradalima, gdje ćete jednim pozivom donirati šest kuna.

Građani, javite se
Za sve građane potopljenih sela do kojih nisu došle pošiljke s hranom, te ukoliko imaju bilo kakvih potreba mogu se javiti na broj 6221 283 ili u Centar na broj 098 247 040