Grad Velika Gorica

Akti Gradonačelnika

Odluka o sufinanciranju uzgoja gljiva u 2010.godini

KLASA: 320-21/2010-01/99
URBROJ: 238-33-10/2040-2010-1
Velika Gorica, 10. rujna 2010.

Na temelju članka 20. Poslovnika o radu Gradonačelnika Grada Velike Gorice (Službeni glasnik GVG br. 14/09), Gradonačelnik Grada Velike Gorice dana 10. rujna 2010. godine, donosi

O D L U K U
o sufinanciranju uzgoja gljiva u 2010.godini

Članak 1.
Ovom Odlukom utvrđuju se opći uvjeti, postupak i kriteriji za dodjelu bespovratnih novčanih sredstava za sufinanciranje uzgoja gljiva, te prava i obveze korisnika sufinanciranja.

Članak 2.
Pravo na bespovratno sufinanciranje imaju obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja su upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava i imaju status fizičke osobe ili obrtnika i pravne osobe registrirane za obavljanje poljoprivredne djelatnosti, a koja udovoljavaju slijedećim uvjetima:
- imaju prebivalište i bave se uzgojem gljiva na području Grada Velike Gorice.

Članak 3.
Najmanji broj briketa s kompostom nasađenim micelijem šampinjona ili bukovače je 300, a najmanji broj stupića supstrata ili trupaca za proizvodnju gljive shi take je 50.

Članak 4.
Sredstva za sufinanciranje dodjeljuju se na temelju natječaja. Javni natječaj raspisuje Gradonačelnik Grada Velike Gorice.
Natječaj sadrži:
- naziv tijela koje objavljuje natječaj;
- predmet natječaja;
- vrijeme trajanja natječaja;
- potrebna dokumentacija;
- naziv i adresa tijela kojem se zahtjevi podnose;
- opće uvjete i kriterije za dodjelu sufinanciranja;
- informacije i dokaze o ispunjavanju uvjeta za dodjelu sufinanciranja.

Članak 5.
Natječaj provodi Povjerenstvo za utvrđivanje prava na sufinanciranje uzgoja gljiva kojeg osniva Gradonačelnik Grada Velike Gorice.

Članak 6.
Nakon kontrole uzgoja na licu mjesta Povjerenstvo izrađuje listu natjecatelja o odobrenom sufinanciranju, te ju daje na potvrdu Gradonačelniku.
Potvrđena lista prosljeđuje se Upravnom odjelu za gospodarstvo i poljoprivredu.

Članak 7.
Zaključak o prihvaćanju Liste proizvođača koji zadovoljavaju uvjete za sufinanciranje objavljuje se na internetskoj stranici Grada Velike Gorice i u Službenom glasniku Grada Velike Gorice.

Članak 8.
Sredstva za sufinanciranje uzgoja gljiva isplatit će se iz stavke proračuna Grada Velike Gorice za 2010.godinu – iz razdjela 008 – Upravni odjel za gospodarstvo i poljoprivredu, iz Programa – Razvoj i unapređenje poljoprivrede na području Velike Gorice koji se provodi kroz Aktivnost – Subvencije poljoprivrednicima, obrtnicima, malim i srednjim poduzetnicima.

Članak 9.
Ova Odluka stupa na snagu danom objave u Službenom glasniku Grada Velike Gorice.

GRADONAČELNIK

Dražen Barišić, v.r