Grad Velika Gorica

Vijesti

Gradsko vijeće nezadovoljno vođenjem Pučkog učilišta

vijece150901Deseta sjednica Gradskog vijeća Grada Velike Gorice protekla je u znaku podnošenja izvješća o radu gradskih ustanova. Gradski vijećnici usvojili su izvješća svih ustanova, osim izvješća o radu Pučkog otvorenog učilišta.

Sjednica je započela primjedbama vijećnika koalicije SDP-HSLS-HNS na zapisnik sa 9. sjednice Gradskog vijeća, koji su tvrdili kako zapisnik ne odražava stvarni tijek tijek sjednice. Ipak, nakon glasanja, zapisnik je usvojen većinom glasova.

Velika Gorica – najveće gradilište u državi
Nakon usvajanje dnevnog reda, prešlo se na Aktualni sat na kojem su vijećnici gradonačelniku Barišiću i njegovim zamjenicima postavili niz pitanja. Vesna Fabijančić Križanić tako je pitala gradonačelnika zbog čega su u gradu zaustavljene kapitalne investicije. Gradonačelnik Barišić izrazio je čuđenje ovakvim pitanjem, budući je konačno započela izgradnja magistralnog vodovoda Mala Buna – Šiljakovina – Gudci, a cijeli niz prometnica je izgrađen ili saniran.

- Velika Gorica je trenutno najveće gradilište u državi. U infrastrukturne projekte na području našeg grada uloženo je više od dvije milijarde kuna, za što posebno treba istaknuti zasluge Vlade Republike Hrvatske i potpredsjednika Vlade gospodina Ivana Šukera – odgovorio je gradonačelnik Barišić (Cjeloviti zapisnik Aktualnog sata 10. sjednice Gradskog vijeća bit će uskoro dostupan na stranicama gradskog portala).

Sjednica Gradskog vijeća nastavljena je podnošenjem izvješća o radu gradskih ustanova, koja su predstavili ravnatelji ustanova. Gradsko vijeće prihvatilo je sva izvješća, osim onog Pučkog otvorenog učilišta. Devet vijećnika podržalo je izvješće koje je iznijela ravnateljica POU-a Senka Bulić, dok se 14 vijećnika o izvješću izjasnilo negativno.

U kratkoj raspravi o izvješću, vijećnik HNS-a Goran Beus Richembergh istakao je, kako je Velika Gorica postala pozitivno medijski prisutna upravo zahvaljujući Sceni Gorica i njenim predstavama. Naveo je i gostovanja brojnih hrvatskih i inozemnih umjetnika, koje je ravnateljica Senka Bulić dovela u Veliku Goricu.

Ante Šimunović iz HDZ-a replicirao je, kako su sve pohvale koje je Beus iznio tek neobjektivno glorificiranje rada njegove prijateljice.

- Za ravnateljicu ste postavili svoju prijateljicu, a u Upravno vijeće svoju suprugu – rekao je Šimunović, prozvavši Beusa zbog nepotizma.

Vijećnici su posebno pozdravili izvješće o provedbi Strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom Grada Velike Gorice, koje je podnio Darko Matić, predsjednik Povjerenstva za osobe s invaliditetom Grada Velike Gorice i savjetnik gradonačelnika za pitanja osoba s invaliditetom.

Gradsko vijeće usvojilo je i prijedlog kojim se predstavnikom Gradskog vijeća u Povjerenstvu za povrat imovine urbarskih zemljišnih zajednica Turopolja i zemljišne zajednice POT-a, imenuje Vesna Škare Ožbolt.

vijece15092 vijece15093vijece15094vijece15095

Zvučni zapis

Izlaganje vijećnika HDZ-a Ante Šimunovića o izvješću o radu Pučkog otvorenog učilišta.

Za preslušavanje, kliknite na strelicu.

POU