Grad Velika Gorica

Obavijesti

21:15 - Stanje obrane od poplave: Sanacija poplavljenih područja se nastavlja; ne očekuju se značajnije padaline tijekom vikenda

ispumpavanjeSve nadležne službe nastavljaju sa aktivnostima na normaliziranju života na poplavom pogođenim područjima. Iako se za vikend očekuje kiša, ponajviše u subotu poslijepodne i u noći sa sa subote na nedjelju, iz Državnog hidrometeorološkog zavoda javljaju da predviđena količina padalina ne bi trebala predstavljati novu poplavnu prijetnju. Ipak, Stožer će i dalje biti u punoj pripravnosti i pratiti situaciju.

Gradonačelnik Barišić izjavio je kako je situacija na terenu ohrabrujuća, te kako se po Čičkoj Poljani sada može i prošetati.

Djelatnici VG Komunalca u suradnji sa Zagrebačkom vodoprivredom nastavljaju sanaciju savskog nasipa. Tijekom noći, planira se potpuno sanirati nasip na dvije lokacije u Bukevskoj Sopi, te jednoj u Leknenom.

Nastavlja se i sanacija prometnica, a opskrba električnom energijom potpuno je normalizirana. Organizirana je i dodatna ekipa hitne medicinske pomoći. Dezinsekciju terena trenutno vrše tri ekipe, a od ponedjeljka će ih biti pet.

Crveni križ podijelio je velike količine hrane, vode i ostalih potrepština.

Autobusne linije, prema očekivanju iz ZET-a, od sutra bi trebale biti potpuno normalizirane.

Na terenu je 10 DVD-a sa velikogoričkog područja i 5 iz Zagreba.

Gradonačelnik Barišić je zahvalio djelatnicima svih službi na ogromnim naporima, koje su proteklih dana uložili pomažući žiteljima pogođenih područja. Isto tako posebno je zahvalio zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću i gospodinu Pavlu Kaliniću, ravnatelju Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba, na pomoći koju je Grad Zagreb pružio velikogoričkom kraju.

Gospođa Suzana Strunjak, ravnateljica Crvenog križa i voditeljica Centra humanitarne pomoći, pohvalila je mlade Novog Čiča i predsjednika mjesnog odbora Nikolu Šimca zbog njihovog angažmana u radu Centra.