Grad Velika Gorica

Obavijesti

18:30 - Stanje obrane od poplave: Javna rasvjeta uključena u svim mjestima

obrana1Tijekom današnjeg poslijepodneva uključena je javna rasvjeta na svim područjima i u svim mjestima koja su bila zahvaćena poplavom, uključujući i Čičku Poljanu, čiji je jedan dio još poplavljen. Struju su dobila i sva kućanstva, osim onih u Čičkoj Poljani koja su još pod vodom, a time su stvoreni i preduvjeti da se obitelji mogu vratiti svojim kućama.

Na terenu je 12 velikogoričkih i pet zagrebačkih vatrogasnih ekipa koje na cijelom području zahvaćenom poplavom obavljaju ispumpavanje vode. A, tijekom dana su odvezene i lešine s područja koja su bila dostupna.

Obavljena je dezinfekcija bunara na području Šćitarjeva, kućanstva su dobila upute kako postupati s vodom i kako obaviti dezinfekciju unutar kućanstva.

Radi točnog i istinitog informiranja javnosti, naglašavamo da je za Čičku Poljanu danas u nekoliko navrata organizirana dostava hrane, vode i potrepština. Obavljana je pomoću kamiona od kuće do kuće, a na drugom ulazu (od strane Kuča) tijekom cijelog dana je stajalo vozilo sa hranom koju su stanovnici mogli uzeti po potrebi.

Do 18 sati u gradskoj je upravi zaprimljeno 176 zahtjeva za prijavu štete. Povjerenstvo za procjenu sutra ujutro počinje obilaziti teren i utvrđivati nastalu štetu po kućanstvima.

Prijavu štete građani mogu obaviti u zgradi gradske uprave, Trg kralja Tomislava 34, gdje je organizirano dežurstvo od 7 do 19:30.

U centar za pomoć, koji je smješten u Vatrogasnom domu u Novom Čiču, dolaze nove donacije poslovnih subjekata i privatnih osoba.

Važni brojevi:
Dojave o svim potrebama: 112 ili 6221 283 Javna vatrogasna postrojba Velike Gorice
Prihvatni centar za evakuirane i Centar humanitarne pomoći: Suzana Strunjak 098 247 040.

Sljedeći sastanak Koordinacije bit će sutra, 24.9.u 11 sati, a priopćenje za javnost bit će izdano odmah po završetku.
Sve informacije moguće je dobiti i na www.gorica.hr.