Grad Velika Gorica

Obavijesti

16:15 - Stanje obrane od poplave: U današnjem danu evakuirano 200 osoba

Tijekom današnjeg dana s goričkih poplavljenih naselja evakuirano je 200-ak osoba, a veliki dio njih iz Čičke Poljane, koja je trenutno najugroženije područje, uz Šćitarjevo. Evakuacije su bile i s drugih područja (Čret Posavska, Strmec Bukevski, Lekneno).

Na ta i sva ostala ugrožena područja tijekom cijelog dana dostavljala se hrana i voda.
Paralelno s evakuacijom pripadnici Hrvatskih voda digli su ustavu i time pustili vodu iz rijeke Odre u oteretni kanal, čime je počeo padati vodostaj poplavljene Čičke Poljane.
Voda je u jednom trenutku počela navirati i u naselje Kuče, gdje je poplavljeno 10-ak kuća, no, nakon toga je situacija stabilizirana i voda je u opadanju. Poplavljen je i dio Ribnice, a voda je došla i do početka Jagodnog. Bukevje je još uvijek poplavljeno i cesta od Velike Gorice do Bukevja nije prohodna.
Na terenu se nalazi 100-ak članova dobrovoljnih vatrogasnih društava, isto toliko radnika goričkih komunalnih poduzeća i 100-ak pripadnika Hrvatske vojske.
Područje konstantno obilaze vodeći ljudi grada i županije, a ugroženo Šćitarjevo danas je posjetila i premijerka Jadranka Kosor.