Grad Velika Gorica

Obavijesti

14:00 - Stanje obrane od poplave: U tijeku sanacija kanala, pomoć obiteljima

popl5U tijeku današnjeg jutra vatrogasne su ekipe obavile distribuciju voden i hrane u sljedeća područja: Šćitarjevo, Trnje, Lekneno, Črnkovec, Obed, Strmec Bukevski, Ribnica. Predani su i lijekovi i paketi za područje općine Orle.

Dva navalna vozila cijelo su vrijeme na području Čičke Poljane i obavljaju dostavu hrane i vode od kuće do kuće, a s druge strane Čičke Poljane, gdje još nije moguć pristup vozilima, dostava se obavlja čamcima. Na tom je području 8 čamaca.

U Sopi Bukevskoj je zatvoren prodor vode na jednom dijelu nasipa.

Vodostaj pada.

Za pola sata će biti pušteni u promet prijelazi preko oteretnog kanala Sava – Odra na prijelazima Gradići – Petrovina. Hrašće – Lukavec, Donja Lomnica – Lukavec.

Hrvatske vode su angažirane na sanaciji kanala u Strmcu Bukevskom, koji bi trebao biti zatvoren do večernjih sati.

Sugerira se da stanovnici svoje potrebe za ispumpavanje vode iz objekata prijavljuju putem predsjednika mjesnih odbora, koji će aktivnosti koordinirati s vatrogasnim ekipama.
Posebno se vodi računa o opasnim tekućinama za čije su ispumpavanje angažirane specijalizirane tvrtke, pa je postojanje takvih tekućina potrebno posebno naglasiti kod prijave.
Kako bi se stanovništvo lakše opskrbilo pitkom vodom, u mjestima gdje postoje hidrantske mreže, postavit će se pipe. Upozoravaju se građani da ne troše vodu iz privatnih bunara, dok je voda iz gradskog vodovoda potpuno zdravstveno ispravna.

Pripadnici veterinarske stanice obišli su teren. Mole se građani da leševe životinja saberu na nekoliko mjesta, ukoliko je to moguće, a tijekom sutrašnjeg jutra će biti odvezeni specijalnim vozilom. Potrebu odvoza lešina treba dojaviti na broj Veterinarske stanice.

Komunalne službe grada i županijskih cesta na terenu su i saniraju interventno prometnice, ukoliko je to moguće. Trenutno se sanira odron na cesti u Črnkovcu.

Elektra je pustila u pogon 7 trafostanica, a struja je vraćena i u privatna kućanstva tamo gdje su ispravne instalacije.

Važni brojevi:
Dojave o svim potrebama: 112 ili 6221 283 Javna vatrogasna postrojba Velike Gorice
Prihvatni centar za evakuirane i Centar humanitarne pomoći: Suzana Strunjak 098 247 040.

Sljedeći sastanak Koordinacije bit će u 16 sati, a priopćenje za javnost bit će izdano odmah po završetku.
Sve informacije moguće je dobiti i na www.gorica.hr.