Grad Velika Gorica

Obavijesti

11:00 – Stanje obrane od poplave: Sava se prelijeva preko nasipa

Dio velikogoričkog područja (Lekneno, Sop Bukevska, Strmec, Zablatje) u kritičnoj je situaciji zbog Save koja se prelijeva preko nasipa i prijeti kućama.

Sve je u punoj pripravnosti za eventualnu evakuaciju stanovništva s tih područja i područja Općine Orle, gdje je situacija dramatična. Tijekom cijele noći na terenu su ekipe dobrovoljnih vatrogasnih društava, javne vatrogasne postrojbe, policije i vojske te lokalnog stanovništva.
Na spomenuta područja navozi se materijal, radili su se zečji nasipi od kojih su neki propustili, ali se ekipe na terenu i dalje bore protiv vodene bujice. Ukoliko će biti potrebno stanovništvo će biti evakuirano u osnovnu školu Vukovina i sportsku dvoranu. Spremni su autobusi, hitna pomoć i sve ostale službe. Voda u brojnim mjestima uz savu prelijeva nasipe, a na nekim su mjestima i odronjene prometnice.
Na terenu su tijekom noći i današnjeg dana članovi kriznih stožera Zagrebačke županije i Grada Velike Gorice (Rudolf Vujević, Dražen Barišić, Stjepan Kos, Ervin Kolarec, Evelin Mustapić, zapovjednik JVP Turan).