Grad Velika Gorica

Vijesti

Ščitarjevo dobiva potpuno novu školu

osscitarjevoNakon dugogodišnje neizvjesnosti gradnje škole u Ščitarjevu, ovih dana se napokon nazire završetak svih građevinskih i obrtničkih poslova, a jutros ih je obišao i zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec.

U razgovoru s ravnateljem škole Mariom Ivićem istaknuo je kako će Grad Velika Gorica uložiti i u ovu školu, koja se inače gradi sredstvima Ministarstva.
“Škola je u potpunosti prilagođena osobama s invaliditetom, a Grad će dodatno napraviti linije vodilje za slijepe osobe, kao što je to već učinjeno u OŠ Eugena Kumičića. Ulaganje u školske objekte, a time i u povećanje standarda naših osnovnoškolaca jedna je od najvažnijih zadaća gradske vlasti”- kaže zamjenik gradonačelnika Kolarec.

osscitarjevo3Na početku prosinca 2009. poslove dogradnje škole i izgradnje športske dvorane preuzelo je poduzeće Zagorje Tehnobeton iz Varaždina. Odmah se prionulo nastavku gradnje samog objekta i paralelnim provođenjima zaštitnih areholoških istraživanja. U gotovo rekordnom roku škola i školska športska dvorana dovedene su pod krov, a nakon završetka školske godine 2009./2010. gradilište se pretvorilo u pravi mravinjak. Ovih dana završeni su svi poslovi vezani uz grube građevinske radove, a obrtnički radovi dovedeni su u visoku fazu, tako da će se u mjesecu rujnu konačno moći useliti u gotovo novi školski objekt, koji će po funkcionalnosti i sadržajnosti biti u skladu sa svim potrebama suvremenog obrazovanja.

Škola će se proširiti sa sadašnjih 920 m2 na 3.160 m2, uz novu športsku dvoranu izgrađene su i specijalizirane učionice za hrvatski jezik, matematiku, likovnu kulturu i strani jezik, povijest i geografiju, glazbenu kulturu i vjeronauk, praktikum za fiziku, kemiju i biologiju, praktikum za tehničku kulturu i učionica informatike, dok će učenici mlađih razreda imati na raspolaganju uz dvije učionice produženog boravka još tri učionice namijenje razrednoj nastavi. Posebice treba istaknuti dovršetak knjižnice od 100 m2, koja će istovremeno biti multifunkcionalni prostor za sve kulturološke potrebe, te mogućnost brze prenamijene učionice glazbene kulture u izložbenu, koncertnu i kongresnu dvoranu koja može primiti do 90 posjetitelja.

osscitarjevo2Školska športska dvorana omogućit će kvalitetno bavljenje športom i učenicima i svim športskim udrugama na ovom području, a istovremeno će, obzirom na predviđene tribine kapaciteta 160 sjedećih mjesta moći biti prostor u kojem će se moći održavati priredbe koje zahtijevaju nazočnost većeg broja građana.

-Posebice treba istaknuti uklanjanje svih građevinskih barijera za osobe s posebnim potrebama, budući da su u samoj školskoj zgradi sve visinske razlike premoštene rampama za invalide, ugrađeno je i platforma za invalide, a namijenjen je i posebni nužnik. Od pet ulaza u školu, na dva su izvedene rampe za invalide, a i školsko športsko igralište bit će dostupno na isti način- zaključio je ravnatelj škole Mario Ivić.

Radovi na ostalim školama u Velikoj Gorici.

Zamjenik Gradonačelnika ovom je prilikom podsjetio i da se radi na svim ostalim osnovnim velikogoričkim školama. Tako se radi na rekonstrukciji unutarnjih zidova s protupožarnom zaštitom na OŠ Jurja Habdelića, dok se u OŠ Nikole Hribara radi na sanaciji sanitarnih čvorova i uređuje se područni objekt u Gradićima. U OŠ Eugena Kumičića u tijeku je sanacija krovišta i sanitarnih čvorova, a u OŠ Eugena Kvaternika sanira se stolarija. U OŠ Vukovina rekonstruira se centralno grijanje u školi i sanira se područni objekt u Mraclinu – zaključio je zamjenik Kolarec