Grad Velika Gorica

Vijesti

Počinje škola – djeca u prometu!

IMG_0771Radi veće sigurnosti djece, a posebice najmlađih koji u ponedjeljak kreću u prvi razred osnovne škole, na gradskim će prometnicama biti organizirano pojačano dežurstvo policije i volontera.

Mališanima će pomagati pri prelasku frekventnih raskrižja, a dežurstva će u prvom tjednu škole biti i kod samih školski objekata. Dogovoreno je to na zajedničkom sastanku predstavnika Grada Velike Gorice, ravnatelja svih škola i velikogoričke policije. – Sigurnost djece nam je od velike važnosti. Do sada smo u pripremnoj fazi učinili ono što smo mogli, od postavljanja ležećih policajaca u Novom Čiču do postavljanja semafora u A.K.Miošića, a sada nam predstoji organizirati i pojačanu aktivnost gradskih prometnih redara i volontera koji će u suradnji s policijom paziti na mališane – istaknuo je na sastanku gradonačelnik Dražen Barišić. Uz njega na sve je vozače apelirao i zamjenik Ervin Kolarec, pozivajući ih na oprez i poštivanje prometnih propisa. Na to će posebnu pažnju obratiti djelatnici policijske postaje koji će, kako su istaknuli, provoditi i preventivne i edukativne akcije u samim školama u vidu predavanja za djecu, sudionike u prometu.
-Ljetne praznike iskoristili smo za brojne radove u našim školama. Ove se godine radilo puno i mislim da će djeca, ali i roditelji biti zadovoljni uređenjem školskih objekata samih matičnih škola, ali i područnih u našim okolnim naseljima – istaknuo je zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec, a prema riječima gradonačelnika Dražena Barišića u proračunu je osigurano i 400 tisuća kuna za pomoć u kupnji školskih knjiga. Na to će pravo imati roditelji sa troje i više školske djece, te nezaposleni samohrani roditelji. Za učenike od 1 do 4 razreda riječ je o iznosu od 400 kuna, a od 5 do 8 razreda 600 kuna. Uspješan početak nove školske godine ravnateljima, profesorima i svim učenicima poželio je i pročelnik za društvene djelatnosti Zvonko Kunić koji je napomenuo kako će prvi školski dan učenici prvih razreda i ove godine dobiti prigodne poklone. Inače, ove godine u prvi razred na području Velike Gorice kreće 641 dijete.

IMG_0770IMG_0772