Grad Velika Gorica

Vijesti

Počela izgradnja Josipovićeve

josipoviceva1Gradonačelnik Velike Gorice, Dražen Barišić otvorio je danas radove na izgradnji Josipovićeve ulice u Kurilovcu. Radove u vrijednosti 3.423.139,95 kn na javnom je natječaju dobio gorički VG komunalac. Rok za završetak je 90 dana.

Prometnica se na zapadu spaja na Kurilovečku ulicu, a na istoku na kružni tok u Ulici Stjepana Fabijančića Jape. Izgradit će se cestovna prometnica s oborinskom odvodnjom s biciklističkom stazom na sjevernoj strani kolnika, te pješačke staze s obje strane kolnika. Projektirana dužina prometnice je 572,00 m širine 7 m, od čega su dva kolnička traka širine 3,5 m, s obostranom pješačkom stazom širine 1,5 m te jednostranom biciklističkom stazom širine 2,5 m. Na svim pješačkim prijelazima predviđa se izrada rampi za olakšano kretanje osoba s invaliditetom. Za ulaz vozila u dvorišta postaviti će se ulazne rampe, a po jednom ulazu predviđena je širina od minimalno 4 m. Na cijeloj dužini trase izgraditi će se i javna rasvjeta. Također će se izvesti kućni priključci na vodovodnu i fekalnu mrežu za sve objekte na trasi, što bi trebalo spriječiti raskopavanje novoizgrađene prometnice tijekom sljedećih godina. Otvorenju radova nazočili su, uz gradonačelnika, njegov zamjenik Ervin Kolarec, direktor VG Komunalca Josip KOlarec te predstavnici mjesnog odbora Kurilovec, a okupili su se i mještani koji su izrazili zadovoljstvo započetim radovima.

Nakon otvaranja radova na Josipovićevoj ulici gradsko je izaslanstvo obišlo i trasu gradnje magistralnog cjevovoda Mala Buna – Šiljakovina – Gudci – 10.067,03 m’. Vrijednost radova je
3.197.266,85 kn, a predviđeni rok završetka je 1.11.2010. Cjevovod počinje u postojećem oknu Magistralnog cjevovoda Velika Gorica – Kravarsko kod precrpne postaje Buna, te nastavlja u vanjskom rubu kolnika državne ceste Velika Gorica – Kravarsko do raskrižja za Šiljakovinu, dalje nastavlja kroz selo Šiljakovinu uz rub ceste prema selu Gudci i Peršinovcu, gdje se i spaja na Magistralni cjevovod Lukavec – Dubranec – Cvetković Brdo. Ukupna duljina cjevovoda je 10.067,03 m.

josipoviceva2