Grad Velika Gorica

Iz medija
,

Obnovljeni objekti - zadovoljni mještani

vrtic_gradici Završeni su radovi na dječjem vrtiću u Donjoj Lomnici. Time je grad dobio prostora za još jednu vrtićku skupinu, a primit će 20 novih mališana- zadovoljan je zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec.

Razmišlja se o novom vrtiću
U Lomnički je vrtić uloženo 600 tisuća kuna, obnovljene su školske prostorije, a trenutno se postavlja ograda i uređuje okoliš kako bi se mališani mogli bezbrižno igrati u dvorištu. No, bez obzira na novi vrtić u Gradu su svjesni kako postojeći kapaciteti ne zadovoljavaju potrebe mještana. –Svjesni smo da moramo ozbiljno razmišljati i razmišljamo o gradnji novog dječjeg vrtića u Gorici-, kaže Kolarec. Dodajmo kako je Gorica prvi grad koji je donio plan mreže dječjih vrtića, a u skladu sa zakonskim propisima resornog ministarstva.

U krov uloženo 80 tisuća kuna
Uz vrtićke objekte, dovršavaju se i oni sportski. Jučer je u potpunosti završena rekonstrukcija krova Sportskog doma u Sportsko rekreacijskom centru Kurilovec. Krov koji je prokišnjavao u potpunosti je obnovljen i pokriven valovitim limom, a načinjena su i dva krovna prozora koji sada omogućavaju veću vidljivost u prostoru potkrovlja. -Projekt je bio zajednička želja Grada i uprave kluba, i sad u Kurilovcu imamo jedan lijepi kutak nužan za naše daljnje sportske aktivnosti- kaže sportski direktor NK Udarnika, Vlado Stepanić. Radovi su trajali sedam dana, a uloženo je oko 80 tisuća kuna. Podsjetimo kako je u Kurilovcu unazad dva mjeseca asfaltirano parkiralište oko sportskog centra, a ovom je posljednjom akcijom Sportski dom doveden u potpunu funkciju.

Izvor: RVG