Grad Velika Gorica

Vijesti

Vesna Škare Ožbolt izabrana za predsjednicu Gradskog vijeća

vijece95Na maratonskoj 9. sjednici Gradskog vijeća Grada Velike Gorice, Vesna Škare Ožbolt izabrana je za predsjednicu Gradskog vijeća, dok su za potpredsjednike izabrani Branka Malnar i Vladimir Pavišić.

Odlučilo je tako 16 vijećnika koalicije HDZ-HSS-HSU-HSP-DC. Sjednica je započela u 17 sati pod predsjedanjem dosadašnjeg predsjednika Vijeća Gorana Beusa Richembergha, a završila je nešto prije ponoći pod predsjedanjem nove predsjednice Vesne Škare Ožbolt, nakon čak 43. točke dnevnog reda.

Prvi dio sjednice odvijao se na rubu incidenta, što zbog teških riječi koje su izgovarane za govornicom gradske vijećnice, što zbog dobacivanja i “navijanja” okupljenih gostiju sjednice, članova SDP-a i HNS-a. Angažirana je i zaštitarska služba, ali su vijećnik HNS-a Zdravko Lučić i predsjednike Vijeća Goran Beus Richembergh zatražili da zaštitari napuste zgradu Pučkog učilišta.

Nakon što je predsjedavajući Goran Beus Richembergh izjavio kako ne može nastaviti sjednicu dok se pouzdano ne utvrdi da li vijećnici Vesna Škare Ožbolt, Ante Šimunović i Tonino Picula doista žive u Velikoj Gorici, skupina “gostiju” sjednice tada je zauzela gradsku vijećnicu, kako bi onemogućili održavanje nastavka sjednice.

Sjednica je ipak nastavljena u drugoj dvorani Pučkog učilišta pod predsjedanjem potpredsjednice Gradskog vijeća Tajane Amšel Zelenike, nakon čega je razriješeno dosadašnje čelništvo Gradskog vijeća, te je imenovana nova predsjednica i potpredsjednici.
Na sjednici su imenovani i novi članovi odbora gradskog vijeća, upravnih vijeća gradskih ustanova i skupštine trgovačkih društava. Isto tako, usvojen je i prijedlog godišnjeg izveštaja o izvršenju Proračuna Grada Velike Gorice.

U svom obraćanju vijećnicima na kraju sjednice, Vesna Škare Ožbolt je izrazila žaljenje što sjednici nisu prisustvovali i vijećnici manjinske koalicije, iako su bili pozvani, te najavila iduću sjednicu Gradskog vijeća za rujan.

vijece92 vijece93 vijece94vijece91