Grad Velika Gorica

Vijesti

Umirovljenici lakše do parkinga kod Doma zdravlja

parkiranjeU petak, 30. srpnja 2010., gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić i zamjenik gradonačelnika Velike Gorice Stjepan Kos održali su sastanak sa predstavnicima goričkih umirovljenika u svezi rješenja pitanja naplate parkiranja kod goričkog Doma zdravlja.

Veliki broj goričkih umirovljenika svakodnevno dolazi na preglede u Dom zdravlja, a ne mogu se parkirati u zoni gdje se parking ne naplaćuje jer su ta mjesta skoro uvijek zauzeta. Grad Velika Gorica izašao je u susret umirovljenicima, te se našlo rješenje za ovaj problem. Tako će umirovljenici od mjeseca rujna u VG Komunalcu moći kupovati mjesečne karte po povlaštenim cijenama uz predočenje osobne iskaznice, odreska mirovine i knjižice vozila koja glasi na njihovo ime. Parking će vrijediti tri sata dnevno što bi trebalo biti dostatno da se obavi liječnički pregled. Ova odluka vrijedit će do kraja 2010. godine, a nakon probnog roka od četiri mjeseca rezimirat će se rezultati ovakve akcije, te sukladno njima postupat će se i u budućnosti.

Na sastanku su, uz gradonačelnika i njegovog zamjenika, bili prisutni Josip Bolješić (Hrvatska stranka umirovljenika), Ivan Antolović (Udruga umirovljenika Velike Gorice), Ivan Mikušević (Sindikat umirovljenika Velike Gorice, te direktor VG Komunalca Josip Kolarec.