Grad Velika Gorica

Pitanja i odgovori

Taksa na primjedbe za UPU Velike Mlake

PITANJE:

Poštovani!
Nedavno je završena javna rasprava o Urbanističkom planu uređenja naselja Velike Mlake. Na sudjelovanje u raspravi pozvao je sve građane Upravni odjel za prostorno planiranje i zaštitu okoliša Grada Velike Gorice.
Ja, osobno, napisao sam nekoliko primjedbi i prijedloga te ih putem pisarnice Grada Velike Gorice uputio pravnom odjelu. U pisarnici sam morao platiti taksu od 20 kuna državnih biljega. Zašto?
Kao savjestan građanin odazvao sam se se na vaš poziv, dao nekoliko primjedbi i prijedloga i platio taksu. To je nelogično i smatram to pogrešnom primjenom zakonskih propisa. Ništa nisam tražio niti od Države niti od Grada Velike Gorice, a platio sam taksu.
S poštovanjem,
Stjepan Rendulić

ODGOVOR:

Poštovani,

Pristojbe koje je potrebno platiti prilikom davanja primjedbi na UPU Velike Mlake, naplaćuju se sukladno Zakonu o upravnim pristojbama, članak 2.
Vi svoje primjedbe, osim putem pisarnice (gdje morate platiti navedenu pristojbu) možete upisati i rukom u Knjigu primjedbi koja je otvorena kod Upravnog odjela za prostorno planiranje i zaštitu okoliša. U tom slučaju, predmet ne prolazi pisarnicu i ne podliježe plaćanju prema Zakonu o upravnim pristojbama, a Vaša će primjedba biti uzeta u obzir i razmatrana.

S poštovanjem,

Upravni odjel za pravne, kadrovske i opće poslove
Pročelnica
Sanda Kulić Makar