Grad Velika Gorica

Vijesti

Osuda skandaloznih događaja na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća

konf22Članovi Predsjedništva Gradskog vijeća Grada Velike Gorice održali su danas tiskovnu konferenciju, na kojoj su se osvrnuli na jučerašnje skandalozne događaje tijekom 9. sjednice Gradskog vijeća.

Predsjednica Gradskog vijeća Vesna Škare Ožbolt rekla je kako je sve što se zbivalo podsjećalo na događanja naroda u Miloševićevo doba.

- Dvadeset godina sam u politici, svašta sam toga doživjela, vodila mučne pregovore sa pobunjenim Srbima, ali uvrede i primitivizam kakav sam doživjela na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća od pojedinih članova HNS-a, nisam doživjela niti od najekstremnijih četnika – rekla je Škare Ožbolt.

- Vijećnik HNS-a Zdravko Lučić u vidno alkoholiziranom stanju vrijeđao je i prijetio vijećnicima i pojedinim gostima, a jednu gošću je pred suprugom nazvao droljom i kurvom – spomenula je kao primjer Vesna Škare Ožbolt.

Zbog svega navedenog, predsjednica Gradskog vijeća najavila je i promjene poslovnika Gradskog vijeća, prema kojima alkoholiziranim osobama više neće biti dozvoljeno sudjelovanje na sjednicama.

Jučerašnje događaje na Gradskom vijeću osudili su i ostali članovi Predsjedništva Gradskog vijeća, potpredsjednici Vijeća Branka Malnar i Vladimir Pavišić, te Tajana Amšel Zelenika i Ante Šimunović.

- Bio je to smišljeni scenarij kako bi se izazvao incident. U Vijeću sam od 2001. i nikada nisam doživjela da se razularena masa namjerno pusti na sjednicu kako bi je prekinula – rekla je Tajana Amšel Zelenika.

konf11 konf33Vesna Škare Ožbolt je progovorila i o odnosima u bivšoj koaliciji, prozvavši HNS kao nekorektnog partnera, koji je konstantno podmetao nogu i nasrtao na DC. Od svega toga više nije pošteđen ni nekadašnji SDP-ov gradonačelnik Tonino Picula, kojeg sada “vuku po podu”.

- Žalosno je da je upravljanje goričkim SDP-om preuzeo Goran Beus Richembergh – zaključila je Škare Ožbolt.

Vesna Škare Ožbolt još jednom je novinarima predočila opsežnu dokumentaciju kojom dokazuje da živi u Velikoj Gorici.

- Živim u Velikoj Gorici od 2006., a kao i većina Velikogoričana radim u Zagrebu.