Grad Velika Gorica

Iz medija

Napokon Vinogradska!

vinogradskaNakon više od dvije godine čekanja, mještani Vinogradske ulice u Buševcu napokon će dobiti željenu cestu i to u novom, renoviranom izdanju. Naime, ovih su dana pojačani radovi na takozvanoj „donjoj dionici“ Vinogradske, od spoja sa Sisačkom ulicom do potoka Buna.

Još milijun kuna
Županijska uprava za ceste dobila je dodatnih milijun kuna interventnih sredstava i odmah su započeli s radom, rekao je Zvonko Marinić iz Uprave ŽUC-a. –Na tom donjem djelu idemo na proširenje ceste i izgradnju pješačke staze- rekao je Marinić. Izvođač radova na ovom potezu je VG Komunalac, a prvi bi dio već trebao biti gotov do vikenda, potvrdili su i iz Gradskog ureda za izgradnju i promet.-Ovdje će biti postavljeni veliki rubnjaci za izgradnju pješačke staze nakon čega će biti asfaltiran kolnik u širini 5,5 metara- rekao je pročelnik Dubravko Katulić.

HAC uređuje “gornju” dionicu
Za sanaciju drugog djela Vinogradske, onog od Bune do čvora Buševec, zadužene su pak Hrvatske autoceste. HAC je, podsjetimo, kroz to područje vukao kolektor zbog čega su dužni navedeni dio i sanirati, a mještani će ovdje uskoro dobiti i željene nogostupe. Buševčani su zadovoljni te napokon, kažu- mogu odahnuti. – Ne možemo vjerovati da je sve pri kraju- rekla je predsjednica Vijeća Mjesnog odbora Buševec i Novo Selo, Barica Kovačević. Najviše su, dodaje, mještani inzistirali na nogostupima jer sve je više djece koja svakodnevno odlaze u školu po neuređenoj prometnici. O rokovima kompletnog dovršetka Vinogradske nitko ne govori, no sve bi ipak trebalo biti gotovo do jeseni kad bi ova dugoočekivana ulica trebala zasjati u punom profilu.

Izvor: RVG