Grad Velika Gorica

Iz medija

Gradonačelnik Barišić: “Jako sam ponosan i stojim iza svakog svog projekta”

djecjitjedanViše od godinu dana prošlo je kako je Dražen Barišić izabran za gradonačelnika Velike Gorice.
S prvim čovjekom grada razgovarali smo o početku njegova mandata, pokušali doznati kako ocjenjuje svoj rad i je li na predizbornim skupovima samo obećavao.

Što smatrate svojim najboljim potezom u ovih godinu dana?

Bilo ih je mnogo, ali ako baš moram izdvojiti, onda je to projekt za novu školu u Čiču, kupnja zemljišta za dom umirovljenika, uređenje radne zone Rakitovec darovnicom Vlade, a posebno sam ponosan na stalan obilazak terena i osluškivanje potreba građana.

Kad biste morali priznati da ste pogriješili u nečemu, onda bi to bilo…?

Jako sam ponosan da nakon godinu dana mogu reći da stojim iza svakog svog projekta. Sve odluke donosile su se promišljeno i savjesno na korist naših građana.

Što je s projektom šetnice kroz središte Gorice?

Trenutačno se prikuplja dokumentacija. Budući da je riječ o velikom projektu potrebno je svaki korak temeljito razraditi i poslušati stručna mišljenja, a sve to uzima vremena. Kad prijeđemo tu fazu, projekt će brzo biti ostvaren.

Bivšu vlast optužili ste za malverzacije sa ZET-ovim autobusima, što ste vi napravili u vezi s tim?

Naručio sam izradu prometne studije, bez koje se ne mogu dati kvalitetna rješenja. Da je bivša vlast napravila tu studiju uštedjela bi nam i vrijeme i novac, ovako se nalazimo na početku rješavanja problema koji se ne može riješiti u godinu dana.

Prozvani ste da ste u gradskoj upravi podijelili više od 20-ak otkaza. Jesu li među novozaposlenima vaši kumovi i rođaci?

U gradskoj upravi nije bilo otkaza niti itko od mojih kumova i rođaka radi u gradskoj upravi ili igdje u Gradu.

Osjećate li olakšanje sada kad je veliku koaliciju predvođenu HDZ-om podržao i DC?

Svakako mi je drago da je DC prepoznao da smo vlast koja misli samo na građane Velike Gorice i da se ne bojimo velikih projekata i odluka. Podrška DC-a, koji uživa povjerenje naših građana, puno nam znači.

Vijeće je sazvano u zadnji trenutak, nagađa se da nas očekuju novi izbori, kako vi to komentirate?

Nepotrebnim izbijanjem novca iz gradskog proračuna koji bi se mogao utrošiti na projekte. Oporba treba prihvatiti da su građani izabrali bolju opciju. Pozivam ih da počnu misliti na naše građane, a ne na političke igre.

Vesna Škare Ožbolt bit će nova predsjednica Vijeća, kako ste to objasnil Vlatki Pejak kojoj je prije lokalnih izbora bilo obećano to mjesto?

To je pitanje za Gradsko vijeće.

Političari vas optužuju da vi zapravo ništa ne radite i da sve poteze povlači ministar financija Ivan Šuker. Kako vi to komentirate?

Ministar financija Ivan Šuker i jaodlično surađujemo, ali ja sam gradonačelnik od 0 do 24, kako sam i obećao građanima ovoga grada. Uostalom, oni to mogu i potvrditi. Ovdje je riječ o običnom političkom podmetanju.

O dvorani se puno priča, malo radi. Kada će točno sportaši trenirati u dvorani?

Ne volim prozivati svoga prethodnika, ali ovoga puta moram, jer građani Velike Gorice moraju znati da ja ne mogu u godinu dana ispraviti sve malverzacije koje je bivša vlast radila pune četiri godine. Ja ću napraviti sve što je u mojoj moći da naši sportaši opet zaigraju u svojoj dvorani, a realizacija je vrlo blizu!

A vrtić, kada se on gradi?

Vrtić će se u ovom mandatu sigurno graditi…

Lana Kovačević / Večernji list