Grad Velika Gorica

Vijesti

Velika Gorica treba novi vrtić

vrtic_gradiciVelika Gorica u svojim prioritetima ima izgradnju novog, velikog dječjeg vrtića, jer će samo novi vrtić moći riješiti problem neupisane djece, koji se ponavlja iz godine u godinu.

Iako je gradska vlast na čelu s gradonačelnikom Draženom Barišićem od svog dolaska poduzela sve kako bi osigurala veći broj upisa, i ove je upisne godine ostalo 674 neupisanih mališana u dječjim vrtićima Ciciban i Velika Gorica. (U dječji vrtić Ciciban ove je godine predano 586 zahtjeva, od čega je riješeno njih 208, a u dječji vrtić Velika Gorica predano je 389 zahtjeva, a riješena su 93).
Ova brojka od 674 neupisanih još uvijek nije u potpunosti realna, jer ima dupliciranja, naime, roditelji zahtjeve predaju u oba gorička vrtića, pa će se i s te osnove smanjiti broj neupisane djece nakon konačne analize.

Tijekom 2009. godine grad je u dječje vrtiće uveo trećeg odgojitelja što je omogućilo upis dodatnih sto mališana, koji su prošli upisni rok ostali neupisani, a otvorene su i dodatne dvije skupine u Gradićima i Podbrežnici.
- Do početka nove vrtićke godine, dakle do rujna, otvorit ćemo prostor za još jednu odgojnu skupinu u Donjoj Lomnici, a nadamo se da ćemo uspjeti riješiti i prostor u Šćitarjevu. To će omogućiti dodatni upis djece, no, konačno rješenje za Veliku Goricu je izgradnja novog vrtića – rekao je gradonačelnik Dražen Barišić.
Kako bi pomogli roditeljima, u ovakvoj situaciji, s nedostatkom mjesta, Grad sufinancira smještaj goričke djece u privatnim vrtićima i to sa 950 kuna po djetetu (cijena privatnog vrtića je 1850 kuna) na području Velike Gorice, ali i smještaj goričke djece u vrtićima Grada Zagreba, ukoliko roditelji djecu upišu u njih.

vrtic1