Grad Velika Gorica

Vijesti

Prve goričke karaoke: Za dobra stara vremena

karaoke11Za ona dobra stara vremena – pjesma je kojom su prve goričke karaoke za velikogoričke učenike otvorili gradonačelnik Dražen Barišić i zamjenik Stjepan Kos. U pjevanju su im pomogli dečki iz sastava Zakon šutnje, Snježana Špehar i svi učenici koji su i sami nestrpljivo čekali svoj red nastupa.

Uz dobro druženje, zagrljaje, osmjehe, pa i pokoju suzu zbog rastanka s prijateljima nakon osmogodišnje škole, čulo se:“Kad se prijatelji rastaju“, „Sve još miriše na nju“, „Volim osmjeh tvoj“, Ne spavaj mala moja“, „Pojest ću sve kolačiće“, „Hajde da ludujemo“…

Prve karaoke na otvorenom okupile su priličan broj zainteresirani učenika, što je pokazatelj da bi trebale definitivno prerasti u tradiciju. – Mislim da bismo mogli kroz godinu organizirati izlučna natjecanja po školama, a onda napraviti veliku završnicu – izjavio je gradonačelnik i dodao kako je uživao pjevajući karaoke s učenicima i to u neposrednoj blizini svoje nekadašnje osnovne škole Eugena Kumičića.
Na natjecanje u karaokama prijavilo se pet osnovnih i dvije srednje škole, a pobjednici su određeni upravo u te dvije skupine. O pobjedničkoj grupi odlučio je žiri u sastavu: Gradonačelnik Dražen Barišić, voditelj programa Frano Ridjan i dečki iz grupe Zakon šutnje, koji su kasnije i zabavljali okupljene.

Prvo mjesto u kategoriji osnovnih škola pripalo je OŠ Eugena Kvaternika i pjesmi „Kad se prijatelji rastaju“, a prvo mjesto u kategoriji srednjih škola Općoj gimnaziji Velika Gorica s pjesmom „Da si moj“.

Učenici su bili podijeljeni u grupe, a svi su nosili majice „Cuga je tuga“, kako bi se i na taj način dala podrška gradskoj kampanji protiv točenja i prodaje alkohola mlađima od 18 godina.
Karaoke su održane na otvorenoj pozornici u parku dr. Franje Tuđmana u sklopu Goričkih večeri.

karaoke2karaoke3karaoke4karaoke5karaoke6karaoke7karaoke8karaoke9