Grad Velika Gorica

Obavijesti

Priopćenje Povjerenstva za osobe s invaliditetom Grada Velike Gorice

kolicaSa žaljenjem možemo konstatirati da je jedna dobro došla inicijativa kao što je Forum s poslodavcima Velike Gorice s ciljem ukazivanja na zapošljivost osoba s invaliditetom iskorištena u političke svrhe, ovim putom izražavamo slijedeći stav Povjerenstva za osobe s invaliditetom Velike Gorice.

„Ne ulazeći u pojedinačne navode letka koji nam je stavljen u ruke na kraju sinoćnjeg foruma, a ne ulazeći u pojedinosti olako izrečenih kvalifikacija, izričemo da niti jedna politička stranka, bila ona lijeva, centar ili desna, nema pravo graditi svoj politički marketing i rejting stvarajući od osoba s invaliditetom slučajeve te se na taj način preko njih prepucavati s suprotnom političkom stranom. To je put destrukcije, a ne građenja, od čega stranke možda i imaju koristi, ali osobe s invaliditetom sigurno ne. Ako je političkim strankama doista stalo do rješavanja problema osoba s invaliditetom u Velikoj Gorici, onda to moraju pokazati kroz građenje zajedničkih rješenja. Svaki drugačiji pristup govori u prilog stranačkim sebičnostima, a ne o istinskoj brizi za probleme malog čovjeka.

Predsjednik Povjerenstva
Darko Matić