Grad Velika Gorica

Obavijesti

Poljoprivrednici prijavite štetu

Zbog nevremena i tuče, te velikih šteta na poljoprivrednim usjevima ali i na kućama te gospodarskim zgradama Grad Velika Gorica tražio je proglašenje elementarne nepogode od župana Zagrebačke županije Stjepana Kožića.

Svi koji imaju štete mogu to prijaviti u Upravnom odjelu za gospodarstvo i poljoprivredu u zgradi gradske uprave, soba 407/IV. Rok za podnošenje prijava je 8 dana od dana proglašenja nepogode (zaključno sa 02.07.2010.), a svi koji dođu ispunjavaju obrazac na temelju kojeg povjerenstvo izlazi na teren i utvrđuje štetu.

- Isplatu će od osiguravajućih kuća dobiti svi koji su osigurali svoje usjeve, a oni koji nisu čekat će isplatu na kraju godine od države – pojasnila je pročelnica za poljoprivredu Zlata Filipović uz napomenu kako je šteta za one poljoprivrednike koji nisu osigurali svoje usjeve, jer su to mogli učiniti gotovo besplatno. naime, Grad Velika Gorica pokriva 25 % police, Županija 25% i Država na kraju vraća 25 %. Primjerice za osiguranje pšenice sa urodom od 6 tona poljoprivrednici su trebali platiti osiguranje u iznosu od 75 kuna, pa je velika šteta ako tako povoljne uvjete nisu uspjeli iskoristiti – pojašnjava pročelnica.

Sve informacije mogu se dobiti na telefon 01 / 62 69 947.