Grad Velika Gorica

Vijesti

Ivanje u Čiču

ivanje,ciceBlagdan svetog Ivana Krstitelja u tri je dana održan u Novom Čiču. Čičani su ugostili nekoliko stotina folkloraša iz susjedne Bosne i Hercegovine te Makedonije, domaće grupe iz Šiljakovine, Lukavca i ostalih djelova Zagrebačke županije. Domaćini su organizirali dječje folklorne i sportske susrete te Međunarodnu smotru folklora.

-Zadovoljan sam jer smo sva tri dana uspješno odradili, gosti su zadovoljni i to nam je najveća radost – rekao je predsjednik KUD-a Čiče, Stipo Duvnjak.

U povorci 1000 sudionika
Trud se Čičanima itekako isplatio jer je središnja proslava jučer privukla brojne posjetitelje. Kroz selo je prošetala i povorka s oko 1000 sudionika, bile su tu i konjske zaprege te predstavnici mjesnih udruga…Osim u glazbi i plesu, gosti su mogli uživati i u finim specijalitetima, a prava gurmanska poslastica bio je šaran s rašlja.
Svečana sjednica Vijeća Mjesnog odbora predstavila je rezultate važne za ovo područje. Čiče, s gravitirajućim mjestima- Ribnicom, Jagodnim, Podotočjem ili Lazinama ubrzano radi na afirmaciji mjesta i stvaranju modernog i poželjnog životnog središta- kaže predsjednik Vijeća mjesnog odbora Čiče, Nikola Šimac.

Prioritet- nova škola
ivanje,cice2- Zajednički radimo na projektima koji su od interesa za naš grad, poput vodovoda, plinofikacije, izgradnje škole, vrtića ili ljekarne- rekao je Šimac te dodao kako zajedničke projekte predstavljaju gradu s kojim imaju zadovoljavajuću suradnju. Prioritet je svakako izgradnja nove škole u Čiču. Škola bi se prostirala na crkvenom zemljištu, a u potpunosti bi ju financiralo resorno ministarstvo iznosom od petnaest milijuna kuna. Kako je istaknuo gradonačelnik Barišić, čeka se još samo darovnica od strane crkve čime će biti zadovoljeni svi uvjeti da se krene u natječaj za izgradnju. –Početkom jeseni sigurno ćemo već imati izvođače radova, a prva lopata bit će zakopana do kraja godine-, siguran je Barišić. Inače, osnovna škola u Čiču, po izgradnji bit će jedna od najmodernijih u Hrvatskoj, potpuno opremljena s kapacitetom za smještaj 600-injak đaka.

Priznanja najzaslužnijima
Proslavu u Čiču nisu propustili ni brojni predstavnici društvenog, kulturnog i političkog života grada, a podjeljene su i zahvalnice mještanima koji su doprinjeli razvoju i afirmaciji mjesta.

Preneseno sa: www.rvg.hr