Grad Velika Gorica

Obavijesti

Ispravak netočne informacije: Grad Velika Gorica nije zabranio prikupljanje potpisa

Odgovorno tvrdimo kako su netočne informacije plasirane u medijima da Grad Velika Gorica nije dozvolio organizaciju i prikupljanje potpisa. Štandovi su na traženim lokacijama postavljeni i potpisi se uredno prikupljaju već danima. Za ove informacije postoje i pisana odobrenja.

Gradu Velikoj Gorici 10. lipnja obratila se stranka Hrvatski laburisti stranka rada“ sa zahtjevom za postavljanje pokretnih naprava na dvije lokacije – ispred Tržnog centra i na Trgu Stjepana Radića, a u svrhu provođenja akcije „450.000 potpisa za zakonodavni referendum“.

Grad je odobrio postavljanje traženih štandova i to u traženom periodu od 11. do 23. lipnja, jasno, bez plaćanja naknade.

Potom se Gradu obratila Hrvatska udruga sindikata, sa zahtjevom kojeg potpisuje Mario Iveković i to putem faxa, 16. lipnja. Ni u jednom trenutku nije bilo sporno odobravanje zahtjeva, ali je procedura iziskivala nekoliko dana (budući da se mora poštivati urudžbeni tijek, kojeg Udruga sindikata nije poštivala) i Rješenje o odobravanju je izdano 21. lipnja.

Svima koji su podnijeli zahtjev za organizaciju prikupljanja potpisa, dobili su odobrenje od Grada Velike Gorice.