Grad Velika Gorica

Vijesti

Gradići proslavili Dan mjesta

Gradići su proslavili dan mjesta, blagdan zaštitnika sv. Antuna Padovanskog.

Svečanost je u nedjelju započela polaganjem vijenaca i misnim slavljem, a na svečanoj sjednici Vijeća istaknute su aktivnosti u mjestu u posljednjih godinu dana. U potpunosti su renovirane Slavonska i Primorska ulica, dok je u Željezničkoj uređena kanalizacija i vodovod. Radi se i na renoviranju kapele-poklonca u mjestu za koji je gotova projektna dokumentacija, a kao jedan od najvećih poteza Gradićani vide otvorenje nadvožnjaka koji ih spaja s centrom grada i omogućava brže i sigurnije putovanje prema Zagrebu.

Sanacija i dogradnja škole
Prema riječima predsjendnika Vijeća Mjesnog odbora, Stanka Lasića pri kraju je i dokumentacija za ulicu kralja Tomislava, uređen je i kompletan parking i rasvjeta na nogometnom igralištu, a u planu je još nekoliko popravaka na društvenim objektima. Lani je, dodajmo, u Gradićima otvorena još jedna vrtićka skupina, a renovirat će i sjeverni dio škole u što se planira uložiti pola milijuna kuna. –Zajedno s vatrogascima uredit ćemo i garažu te okoliš oko društvenog doma, a unutrašnjost popuniti novim stolovima i stolicama. Ima puno posla-, rekao je Lasić.

Otvorena etno kuća
Posjetitelji su u nedjelju imali prilike razgledati i etno kuću, koju su uredili i pripremili članovi KUD-a Gradići. U nekoliko prostorija mogli su pogledati stare predmete, kuhinju, dnevni boravak, sobu s raznim oruđem…-Posjetitelji su bili oduševljeni, a što su potvrdili upisom u knjigu utisaka-, rekla je predsjednica KUD-a Gradići, Gordana Kovačić. Gradićani su održali i cjelovečernji koncert u društvenom domu, a fešta je potrajala do sitnih sati.