- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Cestovni prijelaz preko kanala između Gradića i Petrovine

Posted By Gorica.hr On 07.06.2010. @ 05:18 In Građani predlažu | 6 Comments

Za početak bi pohvalio postavljanje rasvjete na tom prijelazu jer je prije noću bilo krajnje opasno, posebice zimi kada se između nasipa zna spustiti jako gusta magla.

Unatoć tome, ovaj prijelaz nažalost ostaje vrlo opasno mjesto za vozače a posebno za pješake i bicikliste. Naime, cesta je iznimno nepregledna, a toliko uska da se automobil i autobus jedva mimoiđu U koliko se negdje sa strane još nađe kakav pješak, nesreća je vrlo vjerojatna. Posebno je opasan nasip prema Perovini, jer je tamo osim prijevoja i zavoj.

Pokušavam uvijek biti maksimalno pažljiv na tom dijelu, ali već sam nekoliko puta bio u opasnoj situaciji, a nakon što sam imao prilike vidjeti koliko nesavjesno neki vozači (uključujući ZET-ove vozače autobusa) znaju tamo prelaziti, biciklom se jednostavno ne usudim tamo voziti.

U vrijeme kada je ta cesta napravljena, kada je Petrovina bila zaseok bez vode struje i kanalizacije s neznatnim brojem stanovnika i kada je tamo prolazilo par auta dnevno, ta cesta je bila vjerojatno i više nego dovoljna, ali danas, kada tu prolazi velik broj automobila, pješaka, djece, biciklista i autobusa, smatram da taj dio ceste treba pod hitno modernizirati, proširiti, i izgraditi sa strane uzdignuti pločnik za pješake.

Davor


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2010/06/cestovni-prijelaz-preko-kanala-izmedu-gradica-i-petrovine/

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal