Grad Velika Gorica

Najave

Završni Matičin četvrtak u Muzeju

U četvrtak, 27. svibnja u Muzeju Turopolja u 19.00 sati, u okviru Matičina četvrtka u Muzeju, bit će održan Završni četvrtak sezone Proljeće 2010. Održavanje će uljepšati prigodnom glazbom Ansambl „Zlatne godine“.

Sezona „Matičina četvrtka“ Proljeće 2010. započela je 1. veljače 2010. i traje do 1. lipnja 2010. godine.
U prošlih 15 Četvrtaka predstavljeno je ili je predavalo 16-tero gostiju i dvije VG institucije. Među njima su predstavljena tri pjesnika i jedna knjiga s njezinom autoricom. Ostalo su bila predavanja iz više djelatnosti: kulturna baština, ekologija, etnologija, knjižničarstvo, izdavaštvo i zračni promet. Predstavljen je Muzej Turopolja, povodom njegove 50-te obljetnice i Ansambl «Zlatne godine». Na 15 nastupa bilo je 339 posjetitelja, što po jednom nastupu iznosi 23 posjetitelja. Gostima i voditeljima su poklonjene 34 knjige iz izdanja MH i 4 knjige iz izdanja HAZU. Posjetiteljima je poklonjeno 109 primjeraka lista Vijenac, 46 primjeraka časopisa Kolo, 53 primjeraka Hrvatske revije i 8 knjiga iz izdanja HAZU.
Ansambl «Zlatne godine» pobrinuo se za stalnu glazbenu pratnju.
Svaki put je ponuđeno skromno osvježenje (svježe pecivo, sok, voda). Nekoliko puta je osvježenje bilo bogatije zahvaljujući donaciji gostiju.
Može se dati ocjena da je Četvrtak dao vrijedne kulturne događaje, da je našao svoju publiku te našao svoje mjesto u kulturnom životu Grada Velike Gorice.

Nova sezona Četvrtka, Jesen 2010., počinje 1. listopada i traje do 1. prosinca 2010. godine.