Grad Velika Gorica

Vijesti

PŠ Rakitovec dobila status međunarodne ekoškole

Ministar znanosti, obrazovanja i športa dr.sc. Radovan Fuchs je na Državnoj svečanost ekoškola 30. travnja 2010. godine, u organizaciji udruge „Lijepa naša“, dodijelio povelje i zelene zastave ekoškolama u Republici Hrvatskoj.

Status međunarodne ekoškole stekle su 22 škole i vrtića među kojima je i područna škola „Rakitovec“ (osnovna škola „Vukovina“), a svoj status obnovilo je još 100-tinjak odgojno – obrazovnih ustanova. Povelje i zelene zastave ministar Fuchs je uručio kao znak da odgojno – obrazovne ustanove uspješno provode ovaj zahtjevni međunarodni program i da se mogu ravnopravno nositi sa školama iz drugih država u promišljanju i svladavanju ekoloških problema u školi i lokalnoj zajednici.
Grad Velika Gorica ponosan je na PŠ Rakitovec koja je 8. škola u Zagrebačkoj županiji sa statusom ekoškole od ukupno 48 škola , odnosno 1. područna škola u Zg županiji i 2. područna škola u RH.
U svom govoru ministar Fuchs je naglasio kako ovaj status svjedoči o visokoj ekološkoj svijesti učenika i učitelja za održivim razvojem njihova okoliša te je svim dobitnicima povelja i zelenih zastava čestitao sa željom da i dalje ustraju na putu očuvanja Lijepe naše.