Grad Velika Gorica

Vijesti

Promocija knjige „Raditi s djecom, mladima i obitelji“

prom3U Gradskoj vijećnici Pučkog otvorenog učiliišta, u ponedjeljak 17. svibnja u 13.00 sati, održala se promocija knjige „Raditi s djecom, mladima i obitelji“.

Promociji su prisustvovali brojni suradnici, stručnjaci, kolege, ali i roditelji koji koriste usluge Centra,a govorili su gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić i zamjenik župana Zagrebačke županije Rudolf Vujević koji su obećali kako će i dalje pružati podršku radu ove vrijedne ustanove.

U knjizi „Raditi s djecom mladima i obitelji“ se iznose sedmogodišnja iskustva rada ove jedinstvene ustanove u našoj zemlji, namijenjenoj djeci, mladima i obitelji, a čiji su programi besplatni. Namijenjena je stručnjacima iz obiteljskih centara, škola, vrtića, udruga, centara za socijalnu skrb, ali i onima koji su zainteresirani za brigu o djeci kao najranjivijem dijelu stanovništva. Knjigu je napisalo deset autorica – zaposlenica i suradnica Centra.

Urednica knjige i ravnateljica Centra za djecu, mlade i obitelj naglasila je kako ne postoji pravna regulativa da se djeca i njihovi roditelji zadrže u Centru i da su njihovi dolasci isključivo dobrovoljni. A koliko su prepoznali rad Centra u prilog tome govori podatak o lanjskih 1795 korisnika, 75 grupa i 49 programa. I na kraju je poručila da se, nakon što završi promocija, vraćaju radu i organizaciji ljetnih programa.
prom2prom1