- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Izlaz iz Velike Gorice

Posted By Gorica.hr On 05.05.2010. @ 14:34 In Građani predlažu | 14 Comments

Poštovani,

s obzirom na novu cestu/nadvožnjak prema Gradićima koja je puštena u promet, u jutarnjim satima kada većina radnog stanovništva kreće prema Zagrebu, na semaforu kod Stanice za tehnički pregled (Zubak) stvara se ogromna gužva.

U većini slučajeva policija regulira semafor i hvala im na tome. Međutim, katkad se dogodi da policija nije u mogućnosti biti na mjestu događaja te se beskrajne gužve ponavljaju.

Nastavno na ovaj problem, a s ciljem poboljšanja protočnosti vozila na spomenutom raskrižju, predlažem da lijeva traka koja prema sadašnjoj prometnoj regulaciji dozvoljava skretanje lijevo, ali isto tako i vožnju ravno prema zračnoj luci, da dobije funkciju isključivo skretanja lijevo. Desna traka koja prema sadašnjoj prometnoj regulaciji dozvoljava skretanje isključivo desno (prema VG), predlažem da se napravi nova regulacija te da desna traka bude otvorena za skretanje desnoprema Velikoj Gorici, ravno prema Zračnoj luci te isto tako lijevo prema Zagrebu.

Raskrižje je dovoljno široko i mišljenja sam da bi nova regulacija prometa uvelike olakšala promet na tom našem “uskom grlu”.

Ljubazno molim da razmotrite prijedlog.

S poštovanjem,

Nikola Đuričić


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2010/05/izlaz-iz-velike-gorice/

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal