Grad Velika Gorica

Pitanja i odgovori

Šahtovi za oborinske vode u Ul. dr. L. Ružičke

PITANJE:

Poštovani,
u Ul. dr. L. Ružičke u Velikoj Gorici asfalt je tijekom vremena postao katastrofalno derutan tako da su na sve strane “iznikle” neravnine. Sve to i ne bi bio problem da u ulici funkcionira sustav odvodnje oborinskih voda, međutim sustava NEMA! Naime, na početku i na kraju ulice smješten je po jedan šaht, dok najveći dio ulice (150-200 m) uopće nema šahtova pa time niti odvodnje oborinskih voda. Upravo zbog toga naša se ulica i sa najmanjom kišicom pretvara u jednu veliku baru koja ne isušuje sve dok sunce tijekom par dana ugrije i voda ispari. To predstavlja problem i nama stanarima koji zbog vodene bare ne možemo do svojih dvorišta, ali i prolaznicima jer ta bara preplavljuje pločnik (koji je u istoj razini s kolnikom) pa onda svi skakučemo po kolniku pokušavajući ostati suhih nogu. Napominjem da kroz ulicu prolazi dosta ljudi jer se u njoj nalazi velika samoposluga Mercator, a i ogromno djece jer ovuda prolaze na putu u školu.
Zanima me kome se obratiti da se i kroz našu ulicu provede sustav odvodnje oborinskih voda ili barem da se zakrpaju sve te neravnine na kolniku/pločniku kako bi se izbjeglo dugotrajno nakupljanje oborinskih voda na kolniku i pločniku.

Unaprijed zahvaljujem,

Mirjana Maretić Stošić

ODGOVOR:

Kako bi se u potpunosti rješio problem oborinskih voda u Ulici dr. L. Ružičke, ali i ostalih ulica u Chromosovom naselju potrebno je izgraditi sustav oborinske kanalizacije koji će se priključiti na kanal VI oborinske odvodnje. Dugoročno je planirano izraditi projektno tehničku dokumentaciju za izgradnju spomenutog sustava sa rekonstrukcijom prometnica i izgradnjom pješačko biciklističih staza. Sanacija kolnika od udarnih rupa provodi se kroz program redovnog održavanja koji je u tijeku.

Dubravko Katulić
Pročelnik Upravnog odjela za izgradnju, komunalne djelatnosti i promet