Grad Velika Gorica

Vijesti

Pušten u promet nadvožnjak kod Gradića

gradici1Potpredsjednik Vlade RH i ministar financija Ivan Šuker, u društvu gradonačelnika Velike Gorice Dražena Barišića, otvorio je je jučer predvečer spojnu cestu i nadvožnjak koji spajaju ulaz Velike Gorice sa Gradićima.

- Ovo danas je naznaka završetka jednog velikog projekta, a to je cestovna infrastruktura oko Velike Gorice, izjavio je tom prigodom potpredsjednik Vlade. – Po dovršetku i ostalih komunalnih objekata, spojnica, obilaznih cesta, pa naposlijetku i kompletne autoceste u Gorici će se stvoriti uvjeti za „pješačku zonu“, odnosno popularnu šetnicu. Potez od pivnice sve do sveučilišta postat će pješačka zona, a uz gospodarsku zonu u Rakitovcu i Vukovinskom polju Gorica dobiva atribute perspektivnog grada, grada koji neće biti spavaonica već mjesto u koje će dolaziti poduzetnici i otvarati nova radna mjesta – rekao je Šuker.

Gradonačelnik Barišić zahvalio je potpredsjedniku Vlade, te podsjetio kako su neki ismijavali ovaj projekt. – Koalicija koja je dobila povjerenje građana na izborima, izvršava svoja predizborna obećanja – izjavio je Barišić.

Vrijednost investicije duge 2,4 kilometra je 45 milijuna kuna.

Do početka sljedeće godine očekuje se i dovršetak spoja Zagrebačke obilaznice na Jakuševec i Domovinski most, a do srpnja je planiran dovršetak sjeverne obilaznice, te spoj s ulicom Andrije Kačića Miošića.
gradici2 gradici3