Grad Velika Gorica

Vijesti

Prekinuta 8. sjednica Gradskog vijeća

stefica2204Današnja 8. sjednica Gradskog vijeća Grada Velike Gorice prekinuta je nešto prije 22 sata zbog kvara na opremi za snimanje. Nastavak sjednice sazvan je za idući četvrtak, 29. travnja 2010. u 17 sati.

Do prekida sjednice vijećnici su “odradili” dvije od predviđenih 13 točaka dnevnog reda, i to: Prijedlog Zaključka o odobrenju Programa rada Savjeta mladih Grada Velike Gorice za 2010. godinu i Izvješće o radu gradonačelnika Grada Velike Gorice za razdoblje srpanj – prosinac 2009. godine.

Sjednica je započela Aktualnim satom, nakon čega je predsjednica Savjeta mladih Grada Velike Gorice Štefica Nestić prezentirala Programa rada Savjeta mladih za 2010. godinu. Nakon kraće rasprave, Program je usvojen jednoglasno.

Puno dulju raspravu izazvala je druga točka dnevnog reda, Izvješće o radu gradonačelnika Grada Velike Gorice za razdoblje srpanj – prosinac 2009. godine. Gradonačelnik Barišić predstavio je rezultate svog rada u prvih šest mjeseci.

Izvješće je podijelilo i vijećnike i odbore Gradskog vijeća, od kojih su neki dali pozitivno mišljenje o Izvješću, neki odbori nisu dali mišljenje, dok je Odbor za mladež dao negativno mišljenje.

Polemične tonove s obiju strana pokušala je pomiriti Vesna Škare Ožbolt, pozvavši i gradonačelnika i vijeće da izađu iz uskih stranačkih okvira i posvete se razvojnim projektima, poput “Inteligentnog grada”.

drazen2204 goran2204 vesna2204