Grad Velika Gorica

Akti Gradonačelnika

Odluka o sufinanciranju nabave visokokvalitetnih nerasta u 2010. godini

KLASA: 320-08/2010-01/02
URBROJ: 238-33-10-2010-1
Velika Gorica, 7. travnja 2010.

Na temelju članka 20. Poslovnika o radu Gradonačelnika Grada Velike Gorice (Službeni glasnik Grada Velike Gorice br. 14/09), Gradonačelnik Grada Velike Gorice dana 7. travnja 2010. godine, donosi

ODLUKU
o sufinanciranju nabave visokokvalitetnih nerasta u 2010. godini

Članak 1.
Ovom Odlukom utvrđuju se opći uvjeti, postupak i kriteriji sufinanciranja nabave visokokvalitetnih nerasta (u daljnjem tekstu: nerast), te prava i obveze korisnika sufinanciranja.

Članak 2.
Iznos bespovratnog novčanog sufinanciranja utvrđuje se u visini 50% nabavne cijene nerasta.
Grad Velika Gorica će 50% iznosa nabavne cijene uplatiti direktno kupcu (uzgajatelju) nakon što Gradonačelnik potvrdi listu uzgajatelja predloženih za sufinanciranje nabave nerasta.
Maksimalni broj nerasta koji se sufinancira po jednom poljoprivrednom gospodarstvu je tri (3).

Članak 3.
Pravo na bespovratno sufinanciranje imaju poljoprivredna gospodarstva koja su upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava i udovoljavaju slijedećim uvjetima:
- imaju prebivalište i bave se svinjogojstvom na području Grada Velike Gorice,
- nabavili su testiranog čistokrvnog nerasta (feld test s pozitivnim indeksom iznad 100).

Članak 4.
Svinjogojac je dužan nakon nabave nerasta o tome izvijestiti Hrvatsku poljoprivrednu agenciju – Županijski ured Velika Gorica, kao i nadležnu veterinarsku stanicu.

Članak 5.
Bespovratno novčano sufinanciranje dodjeljuje se na temelju provedenog natječajnog postupka i kriterija propisanih ovom Odlukom.
Natječaj za sufinanciranje nabave nerasta raspisuje Gradonačelnik Grada Velike Gorice
Natječaj će biti otvoren do 30.studenog 2010.godine ili do utroška sredstava. Zahtjevi će se rješavati prema redoslijedu prispijeća.
Članak 6.
Natječaj sadrži:
- naziv tijela koje objavljuje natječaj;
- predmet natječaja;
- opće uvjete i kriterije za sufinanciranje nabave nerasta;
- potrebna dokumentacija;
- vrijeme trajanja natječaja;
- naziv i adresa tijela kojem se zahtjevi podnose.

Članak 7.
Povjerenstvo za provedbu Odluke o sufinanciranju nabave visokokvalitetnih gravidnih nazimica i nerasta osniva i imenuje Gradonačelnik.
Povjerenstvo provodi natječaj za sufinanciranje nabave nerasta, utvrđuje listu uzgajivača koji zadovoljavaju uvjete natječaja, te navedenu listu daje na prihvaćanje Gradonačelniku.
Ovlašćuje se Gradonačelnik Grada Velike Gorice da, po prihvaćanju liste, s uzgajivačem sklopi Ugovor o sufinanciranju nabave nerasta.

Članak 8.
Zaključak o prihvaćanju Liste proizvođača koji zadovoljavaju uvjete za sufinanciranje objavljuje se na internetskoj stranici Grada Velike Gorice (www.gorica.hr) i u Službenom glasniku Grada Velike Gorice.

Članak 9.
Sredstva za sufinanciranje nabave nerasta u 2010. godini isplatit će se iz stavke proračuna Grada Velike Gorice za 2010. godinu – iz razdjela 008 – Upravni odjel za gospodarstvo i poljoprivredu, iz Programa – Razvoj i unapređenje poljoprivrede na području Velike Gorice koji se provodi kroz Aktivnost – Subvencije poljoprivrednicima, obrtnicima, malim i srednjim poduzetnicima.

Članak 10.
Ova Odluka stupa na snagu danom objave u Službenom glasniku Grada Velike Gorice.

GRADONAČELNIK

Dražen Barišić, v.r.