Grad Velika Gorica

Vijesti

Nastavak 8. sjednice Gradskog vijeća

vijece2904Jučerašnji nastavak 8. sjednice Gradskog vijeća Grada Velike Gorice obilježila je “bitka za trgovačka društva” u vlasništvu Grada.

Nakon izvješća o poslovanju trgovačkih društava, koje je podnio gradonačelnik Dražen Barišić, dnevni red sjednice je na prijedlog Klubova vijećnika SDP-a, HNS-a, DC-a i HSLS-a, nadopunjen i “Prijedlogom Odluke o stavljanju van snage Odluka o izmjeni i dopuni Odluka o osnivanju trgovačkih društava i imenovanje Skupština trgovačkih društava u vlasništvu Grada Velike Gorice”.

Ovim prijedlogom predviđeno je da gradonačelnik Barišić više ne predstavlja skupštine trgovačkih društava, već se za predsjednicu skupština svih društava imenuje Vesna Fabijančić Križanić, a za članove: Tonino Picula, Goran Beus Richembergh, Tajana Amšel Zelenika, Željko Fadljević i Ozren Robić.

Vijećnici HDZ-a ocijenili su kako je ovakav prijedlog zakonski neutemeljen, jer je gradonačelnik po Zakonu o lokalnoj i regionalnoj samoupravi jedina ovlaštena osoba za zastupanje Grada.

Nakon rasprave, Prijedlog spomenute odluke usvojen je većinom glasova.

U nastavku sjednice, Gradsko vijeće je usvojilo niz prijedloga odluka, među kojima i odluke o kupnji zemljišta za gradnju Doma umirovljenika i prijedlog Plana mreže dječjih vrtića.