Grad Velika Gorica

Vijesti

Japanski veleposlanik u Velikoj Gorici

japan1Gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić sa suradnicima, primio je danas u službeni posjet japanskog veleposlanika u Republici Hrvatskoj, Njegovu Ekselenciju Yoshia Tamuru.

U razgovoru sa veleposlanikom Tamurom, gradonačelnik Barišić je predstavio Veliku Goricu i Turopolje, te mogućnosti koje naš kraj pruža potencijalnim investitorima.

Veleposlanik Tamura iskazao je veliki interes za gospodarstvo Velike Gorice, posebice u svjetlu skorog dovršenja velikogoričkih gospodarskih zona i auto-ceste Zagreb – Sisak, te najavljene izgradnje novog terminala Zračne luke Zagreb.

Nakon sastanka u zgradi gradske uprave, veleposlanik Tamura i gradonačelnik Barišić uputili su se u Muzej Turopolja, gdje im je ravnateljica Margareta Biškupić predstavila eksponate koji dočaravaju život u Turopolju kroz povijest.

Veleposlanik Tamura poželio je posjetiti i neki od gospodarskih subjekata na području Velike Gorice, pa se u pratnji gradskih čelnika uputio na poljoprivredno imanje obitelji Celić, specijalizirano za hidroponski uzgoj rajčica.

japan2japan3japan4japan5