Grad Velika Gorica

Obavijesti

Dan planeta Zemlje

grad1Dan planeta Zemlje ove se godine u Velikoj Gorici obilježava radno i simbolično, čišćenjem divljih odlagališta otpada na šumskom zemljištu.

Tako, danas, od 9 sati u organizaciji Šumarije Velika Gorica i Grada Velike Gorice, VG čistoće i Matre d.o.o. počinje čišćenje divljih odlagališta na području šume u Šiljakovečkoj Dubravi, u predjelu Lomničke Dubrave. Čišćenje traje do 13 sati.

Akcija, u puno većem obimu, nastavlja se i u subotu, a u nju su se uključili Mjesni odbor Velika Buna, DVD velika Buna i Lovačko društvo Jarebica iz Mraclina. Okupljanje sudionika je u 8 sati kod Lovačkog doma Jarebica u Velikoj Buni. Čišćenje otpada u predjelu Stari gaj u šumi Šiljakovečka Dubrava trajat će do 13 sati, a medijska prezentacija projekta bit će u 10 sati na istom području.

Dan planeta Zemlje prvi je put obilježen 22. travnja 1970. godine kao događanje na sveučilištima i u studentskim domovima diljem Sjedinjenih Američkih Država. U Hrvatskoj se Dan planeta Zemlje organizirano obilježava od 1990. godine.