Grad Velika Gorica

Vijesti

Barišić: Grad će pomoći rehabilitaciju Dijane Pervan

dijana1Prije tri i pol godine, sestre Dijana i Petra Pervan stradale su u teškoj prometnoj nesreći. Na njih je, na pločniku pred obiteljskom kućom u Kolodvorskoj ulici naletio neodgovorni vozač.

Obje sestre su teško ozlijeđene, a mlađa Dijana nekoliko se mjeseci borila za život. Unatoč pesimističnim liječničkim prognozama, Dijana je preživjela, a zahvaljujući svojoj velikoj volji i požrtvovnosti svojih roditelja, počela se i opravljati od zadobivenih ozljeda.

Nakon tri i pol godine provedene u bolnicama i toplicama, te nakon devet operacija, danas devetnaestogodišnja Dijana se prije mjesec dana vratila kući. Najveća želja joj je da ponovno hoda, a u tome bi joj trebali pomoći tretmani fizikalne terapije koje je plaćala njezina obitelj. Dijana odlazi na tretmane dva puta tjedno, a svaki tretman košta 620 kuna.

Zbog toga je danas Dijanu i njezinu obitelj posjetio gradonačelnik Dražen Barišić, koji je donio odluku da u idućih mjesec dana troškove Dijanine rehabilitacije preuzme Grad Velika Gorica. Gradonačelnik je u razgovoru zaželio Dijani što skoriji potpuni oporavak, a Dijana je gradonačelniku predložila da se u Velikoj Gorici što prije sagradi bazen.

dijana2