Grad Velika Gorica

Radna mjesta u Gradskoj upravi

Javni natječaj za prijam u službu vježbenika

Na temelju članka 17. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (NN br. 86/08) i članaka 10., 11., 15., 53. i 54.  Pravilnika o unutarnjem redu Grada Velike Gorice (Službeni glasnik Grada br. 15/09), a sukladno Planu prijma u službu Grada Velike Gorice, pročelnica odjela kao čelnik tijela

o b j a v l j u j e

J A V N I   N A T J E Č A J

za prijam u službu vježbenika

-   1 izvršitelj/ica za obavljanje vježbeničke prakse od 12 mjeseci

-   završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij, odnosno visoka stručna sprema stečena prema ranijem sustavu školovanja, ekonomskog smjera

U svojstvu vježbenika primaju se osobe sa završenim obrazovanjem određene stručne spreme i struke, bez radnog iskustva na odgovarajućim poslovima ili s radnim stažem kraćim od vremena određenog za vježbenički staž.

U službu  ne može biti primljena osoba kod koje postoje zapreke prijama u službu propisane člancima  15. i 16. Zakona o službenicima i namještenicima  u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (NN 86/08).

Osoba se prima u službu na određeno vrijeme od 12 mjeseci.

U natječaju mogu sudjelovati osobe oba spola.

Opis poslova i podaci o plaći, način obavljanja prethodne provjere znanja i sposobnosti kandidata i iz kojeg područja te pravni i drugi izvori za pripremanje kandidata za provjeru navedeni su na web stranici Grada Velike Gorice, www.gorica.hr. Prethodnoj provjeri znanja i sposobnosti kandidata mogu pristupiti samo kandidati koji ispunjavaju formalne uvjete iz natječaja. Na web stranici www.gorica.hr i oglasnoj ploči Gradske uprave objavit će se vrijeme održavanja prethodne provjere znanja i sposobnosti kandidata, najmanje pet dana prije održavanja provjere. Ako kandidat ne pristupi provjeri, smatra se da je povukao prijavu na javni natječaj.

Kandidat koji ostvaruje pravo prednosti pri zapošljavanju dužan je u prijavi na natječaj pozvati se na to pravo i ima prednost pod jednakim uvjetima. Uz prijavu na natječaj dužan je priložiti sve dokaze o ispunjavanju traženih uvjeta, kao i rješenje o priznatom statusu, odnosno potvrdu o priznatom statusu iz kojeg je vidljivo spomenuto pravo te dokaz da je nezaposlen.

Uz pismenu prijavu s naznaku za koje radno mjesto se podnosi prijava, treba obvezno priložiti:

- životopis

- domovnicu ili ovjerenu presliku

- diplomu ili ovjerenu presliku

- presliku radne knjižice

- uvjerenje da se ne vodi kazneni i istražni postupak, ne starije od 6 mjeseci.

Prijave na javni natječaj s dokazima o ispunjavanju uvjeta podnose se u roku od 8 dana od dana objave natječaja u Narodnom novinama neposredno u pisarnici gradske uprave Grada Velike Gorice, ili poštom na adresu Grad Velika Gorica, pp 1, 10409 Velika Gorica, Trg kralja Tomislava 34.

Nepotpune i nepravovremene prijave neće se razmatrati. Osobe koje podnesu nepotpune i nepravodobne prijave na javni natječaj ne smatraju se kandidatima prijavljenim na natječaj.

Obavijest o ishodu natječaja bit će dostavljena natjecateljima u zakonskom roku.

Opis poslova

Vježbenik/ca će sudjelovati u poslovima vezanim uz gospodarstvo, kao što su analiza i izrada planova razvoja i predlaganje mjera, praćenje realizacije Proračunom planiranih prihoda i rashoda iz područja gospodarstva, surađivanje s tijelima uprave, gospodarstvenicima, pravnim osobama i građanima na pripremi, praćenju i provedbi godišnjih programa iz područja gospodarstva te drugi poslovi po nalogu nadređenog.

Plaća

Sukladno pravnim pravilima vježbenik ima pravo na plaću u iznosu od 85% koeficijenta radnog mjesta najniže složenosti poslova I vrste, što znači 85% od 2,70 = 2,30. Koeficijent se množi s osnovicom za obračun plaće koja iznosi 3.210,00 kuna. Dobiveni iznos predstavlja plaću u bruto iznosu.

Način obavljanja prethodne provjere znanja i sposobnosti kandidata

Način obavljanja prethodne provjere znanja i sposobnosti kandidata obavit će se putem pisanog testiranja i intervjua. Intervju će se provoditi samo s kandidatima koji su ostvarili najmanje 50% ukupnog broja bodova na testiranju.

Područje iz kojeg se obavlja provjera znanja i sposobnosti

1. Područje obavljanja provjere znanja i sposobnosti za kandidate

  • § Ustav Republike Hrvatske
  • § lokalna i područna (regionalna) samouprava
  • § trgovačka društva
  • § obrtništvo

Popis pravnih i drugih izvora

Kandidati koji će pristupiti provjeri znanja i sposobnosti pripremit će se iz slijedećih pravnih i drugih izvora:

Þ   Ustav Republike Hrvatske (NN 56/90, 135/97, 8/98 – pročišćeni tekst, 113/00, 124/00 – pročišćeni tekst, 28/01, 41/01 – pročišćeni tekst i 55/01)

Þ   Zakon o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (NN 33/01, 60/01–vjerodostojno tumačenje, 129/05, 109/07, 125/08 i 36/09)

Þ   Zakon o trgovačkim društvima (NN 111/93, 34/99, 121/99, 118/03, 146/08, 137/09)

Þ   Zakon o obrtu (NN 49/03, 68/07, 79/07)

Pravila testiranja:

a) po dolasku na provjeru znanja od kandidata će biti zatraženo predočenje odgovarajuće identifikacijske isprave radi utvrđivanja identiteta,

b) po utvrđivanju identiteta i svojstva kandidata, kandidatu će biti dodijeljena pitanja kao i obavijest u kojem vremenu ih treba odgovoriti,

c) za svaki dio provjere znanja kandidatima se dodjeljuje od 1 do 10 bodova; smatra se da su kandidati uspješno položili testove ako su iz svakog dijela provjere znanja ostvarili najmanje 50% na testiranju; s kandidatima koji uspješno polože testove provesti će se intervju (razgovor)

d) za vrijeme provjere znanja i sposobnosti nije dopušteno:

koristiti se bilo kakvom literaturom odnosno bilješkama

koristiti mobitel ili druga komunikacijska sredstva

napuštati prostoriju u kojoj se provjera odvija

razgovarati s ostalim kandidatima niti na bilo koji drugi način remetiti koncentraciju

kandidata.

e) ukoliko pojedini kandidat prekrši naprijed navedena pravila bit će udaljen s provjere znanja, a njegov/njezin rezultat Povjerenstvo neće priznati niti ocjenjivati.

VAŽNO – pozivanje na testiranje:

Mjesto i vrijeme održavanja testiranja bit će objavljeno na web stranici www.gorica.hr te na oglasnoj ploči Gradske uprave Grada Velike Gorice, Velika Gorica, Trg kralja Tomislava 34 (prizemlje) najmanje 5 (pet) dana prije testiranja. Poziv će sadržavati i imena kandidata koji ispunjavaju formalne uvjete natječaja s kojima će se provesti testiranje.

GRAD VELIKA GORICA