Grad Velika Gorica

Vijesti
, ,

Gradonačelnik Barišić obišao gradilišta

raspeloGradonačelnik Velike Gorice, Dražen Barišić danas je sa suradnicima obišao nekoliko otvorenih gradilišta na području Velike Gorice.

Obilazak je započeo u Vukovini gdje je počelo uređenje parkirališta oko crkve s rješavanjem oborinske odvodnje. Cijeli je projekt vrijedan 1,5 milijuna kuna, a bit će završen u roku dva mjeseca.

U Vukovni je završena i ulica Pašinec, koju Grad Velika Gorica formira za potrebe naselja za branitelje. naime, u tom dijelu Vukovine Grad braniteljima koji imaju uvjete dodjeljuje zemljište za izgradnju stambenih kuća. Uređenjem ulice stekla se i mogućnost dobivanja građevinskih dozvola.
Pošljunčana je i ulica II školski odvojak, koja je do sada bila samo zemljani put.

Obilazak je nastavljen u Gradskoj četvrti Rakarje gdje su za asfaltiranje pripremljene dvije ulice – Slavonska i Ulica Župetići u vrijednosti od 390 tisuća kuna.

VukovinaGradonačelnik je obišao i lokaciju crkve u Okujama, gdje će se urediti parkiralište za potrebe crkve te Križno drvo u Kurilovcu na kojem su počeli sanacijski radovi.

U prvoj polovici godine pokrenut će se sljedeći radovi:

Iz programa izgradnje javnih površina, nerazvrstanih cesta, groblja i javne rasvjete nastavit će gradnja na novom groblju u Kušancu, započeti će se sa radovima na izgradnji javne rasvjete i to za pješačke staze kod srednjoškolskog igrališta, pješačke staze u Bonifačićevoj i Ulici S. Kolara, te u Parku šetališta Franje Lučića kod crkve NBDM.

Iz programa izgradnje objekata vodoopskrbe i odvodnje koji se provodi putem VG vodoopskrbe d.o.o. započet će se aktivnosti oko izgradnje vodovodne mreže u naselju Gornja Lomnica, na dovršetcima dijelova vodovoda i kanalizacije u Smendrovićevoj ulici i prvom odvojku N. Kramarića (odvodnja) u Velikoj Mlaki, odvodnja u Ulici Klarići u Rakarju, vodovod u Industrijskoj cesti u Mraclinu, te vodovod u Istarskoj i Pokupskoj u Petrovini.

Iz programa izgradnje magistralnih kapaciteta putem VG vodoopskrbe pokrenut će se magistralni vodovod Mala Buna – Šiljakovina – Gudci.

Video prilog: www.rvg.hr