Grad Velika Gorica

Najave

Dani održive energije u Velikoj Gorici

Logo_CarreEUSEW_2010U sklopu „Europskog tjedna održive energije“ (European Sustainable Energy Week), Grad Velika Gorica i VG Poduzetnički centar danas i sutra organiziraju prezentacijsko-informativno događanje s ciljem edukacije građana o održivim izvorima energije.

O korištenju solarne energije kao perspektivnog alternativnog izvora građani će moći razgovarati sa stručnjacima udruge Zelena akcija Mičevec i pogledati pokazni solarni sustav kojim je opremljeno „eko-vozilo“ udruge. Programu se pridružila i Regionalna energetska agencija sjeverozapadne Hrvatske, čiji će stručnjaci davati odgovore na pitanja o biomasi, učinkovitoj rasvjeti i ostalim zanimljivostima s područja učinkovite energije. Povodom Svjetskog dana voda (22.ožujka), Grad Velika Gorica i VG Poduzetnički centar tijekom dvodnevnog događanja organiziraju „kušaonicu vode“ i pozivaju građane da ocijene razliku između pitke vode iz vodovoda i nasumce izabrane kupovne vode za piće.

Posjetitelji će biti nagrađeni praktičnim platnenim vrećicama za kupnju, lijepim posterima i ostalim, zanimljivim edukativnim materijalima, a osim naputaka kako efikasnije raspolagati energijom, bit će moguće dobiti korisne i jednostavne savjete za primjenu u kućanstvima jednako kao i u javnim objektima. Velikogorički „Dani održive energije“ održat će se u trajanju između 10:00 i 17:00 sati na otvorenom prostoru pored Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica.
Više informacija moguće je dobiti u VG Poduzetničkom centru (telefon 6262 800), a itinerer je objavljen i na stranicama www.waste-no-waste.com.