Grad Velika Gorica

Građani predlažu

Subvencije za prijevoz srednjoškolaca

Spomenuli ste ukidanje subvencije za prijevoz srednjoškolaca. Da to je jedan veliki problem. Djeca iz ovih naših općina( Orle, Kravarsko i Pokupsko, a i šire su izgleda djeca 100 reda. Žalosno je da se Županija vadi iz recesije preko djece kojima treba školovanje. Čula sam mnogo roditelja koji razmišljaju da ispišu djecu iz škola, jer to financijski nemogu podnijeti. Mi koji nemamo dječji doplatak, samo zato što nam je prosjek veći od cenzusa cca. za 50 kuna u još gorem smo položaju nego oni sa dj.dop. Oni na sve imaju neke popuste, a MI? To pitanje postavljam svima onima koji su sudjelovali u ukidanju subvencije za SREDNJOŠKOLCE. Molim vas sudjelujte u ovoj temi, možda uspijemo nekom otvoriti oči.TO JE VELIKI, VELIKI FINANCIJSKI UDAR NA IONAKO OSIROMAŠENA KUČANSTVA. HVALA!

Zvjezdana

4 komentara na: Subvencije za prijevoz srednjoškolaca

  • Tomislav Đurđević

    Stvarno je velika sramota da se ne može platiti subvencija prijevoza za srednjoškolce; sin putuje iz Buševca vlakom ili autobusom, kako koji dan, a to znači samo za njega (imam još dvije kćeri) 2x 189 kuna, što je 370 kuna prijevoznih karata mjesečno samo za njega!! Mislim da je sramota da se netko izvlači kako se “zaboravilo” unijeti sredstva u proračun za tu stavku (a siguran sam da stavke svojih beneficija nisu zaboravili…). I pozivam da pod hitno isprave svoje propuste i krive odluke, jer subvencija prijevoza spada u OBVEZNE stavke proračuna, koje nam daju nadu da ne plaćamo prirez zabadave, već da bareem nešto od toga imamo, barem mi sa sela. Sramota da Zagreb plaća prijevoz desecima tisuća učenika, penzionera i ostalih kategorija, a županija to ne može ni djelomično, iako je riječ o neusporedivo manjim brojevima učenika. Molim, ispravite tu sramotu!!

  • Zvjezdana

    Da,zaboravila sam napisati brojku 820,00 kuna. To je cijena pokaza za jednog srednjoskolca od ORLE do ZAGREBA. Necu spominjati 10 posto od Opcine, jer to je na ovaj iznos pokaza smijesno.
    Po racunici nase Zupanije – ako jedno domacinstvo godisnje zaradi cca 1200,00 kuna vise od cenzusa DD, onda plati godisnje svojem djaku 8200,00 kuna pokaz. Racunica im je stvarno dobra. Ja neznam tko je tu lud a kome noge smrde……..

  • nevres

    Danas je Zagrebacka Zupanija odbila prijedlog za subvenciju prijevoza srednjoskolaca jer nemaju 12 miliona kuna za cijelu godinu.Najveci problem je visoka cijena prevoznika.

  • Tomislav Đurđević

    Kojih prijevoznika? ZET-a i/ili HŽ-a??

    To je laž, jer jeftiniji sigurno nitko nije. A siguran sam da ZET ne namjerava nedostatak prihoda zbog besplatnog prijevoza stotina tisuća učenika i studenata svih dobi, penzionera, invalida i brojnih drugih nadoknađivati kroz prijevoz nekoliko tisuća djece iz zagrebačke okoline.

    BTW, karte i cijene su iste kao i u vrijeme kada je bilo subvencija, pa je pitanje vrlo jasno: TKO LAŽE da bi prikrio svoju nesposobnost??

    Ili bi možda bilo najbolje otići u Zagreb i žicati ih da subvencioniraju prijevoz i za one izvan zagrebačkog gradskog područja, jer je tamo očito par ljudi sposobnije od ovih koji nas lažu i muljaju. Sramotno je to što se događa…

    No doći će ta naša lokalna banda opet žicati glasove…

Komentar

 

 

Možete koristiti ove HTML tagove

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>